Nepřehlédněte
Domů / Recenze / Ovesné sušenky Zlaté Opavia – recenze

Ovesné sušenky Zlaté Opavia – recenze

Při posledním nákupu jsem objevila v obchodě další novinku mezi sušenkami. Opavia Zlaté se rozrostly o dalšího nového člena Opavia Zlaté ovesné. Samozřejmě jsem neodolala a přihodila je do košíku za současného jásotu nejmladšího člena rodiny. Tajně jsem doufala, že by mohly být o něco zdravější než jiné pamlsky plné palmového tuku, různých éček, barviv a dochucovadel. A jak to s nimi dopadlo? Nakonec jsme je zařadili na seznam běžně kupovaných potravin, ovšem mezi sladkostmi si první pozici neobhájily.

zlate-ovesne-opavia

Sušenky s ovesnými vločkami

Opavia Zlaté ovesné, jak již sám název napovídá, se snaží být zdravou sušenkou. Obsahují 38 % ovesných vloček a jsou upečeny z celozrnné pšeničné mouky. Aby se vám to nepletlo, samotný oves je už vyobrazen na obalu výrobku. Pokud si pročtete složení, zjistíte, že kromě těchto dvou základních ingrediencí se v sušenkách nachází 20 % palmového tuku, glukózo-fruktózový sirup, sůl, kypřící látky a třtinová melasa. To jsou veškeré informace poskytnuté výrobcem.

Povedly se, jsou skvělé

Držím balíček sušenek v ruce a netrpělivě se jej snažím otevřít. Jde to ztuha, zabaleny jsou tedy řádně, žádné praktické otevírání. Bohužel se mi obal mírně natrhl a hned několik prvních sušenek se mi rozsypalo na stůl. Ale co, to nevadí. Po jedné jsem sáhla, zakousla se do ní a pěkně to křuplo. Hned se mi v puse rozplynula medová chuť, s lehkým nádechem karamelu. Ovesné vločky jsem ze začátku ani nepostřehla, jen na konci mi jich pár zůstalo mezi zuby a musela jsem je rozkousat. Jsou dobré. Uvařila jsem si k nim čaj a přiznám se, postupně jsem spořádala skoro celý balíček. Dokonce jsme museli doma losovat o poslední sušenku. Podle mne jsou chuťově vynikající, ideální ke kávě či čaji, prostě se povedly. Příště je koupím zase a co mě těší ze všeho nejvíc, je právě obsah ovesných vloček. Rozhodně neváhejte a zkuste je. Dovedu si je představit jako rychlou zdravou svačinku na cesty.

Vyzkoušejte a dejte vědět jak vám chutnaly. Někdo si na ně maže třeba nutellu nebo marmeládu, prý jsou ještě lepší.  

NATURHOUSE

Autor: Martina

Ahoj, jmenuji se Martina, je mi 27 let a zájem o zdravé potraviny mne přivedl až ke studiu nutričního terapeuta na vysoké škole. V současné době se snažím podnikání v oboru skloubit dohromady s péčí o malou dcerku. Jelikož je zdraví rodiny u mne na prvním místě, používám přírodní potraviny nejen v každodenním jídelníčku, ale i kosmetice. Ráda experimentuji v kuchyni, fotím a objevuji magickou sílu přírody. Miluju spinning a aqua aerobic.

přečtěte si také

contours

Recenze Contours fitness pro ženy: Zdravý způsob, jak zhubnout za 30 dní

Chcete opravdu za měsíc zhubnout a zpevnit si postavu? Pak máte jistě dostatečně silnou motivaci …

Jeden komentář

  1. Dobrý den Martino,

    pokud nejste vymyšlená postava firmy Opavia, je mi trochu líto Vašich klientů coby nutriční terapeutky. Množství soli, obsažené ve „Zlatých ovesných“, si raději dám ve špekáčku, kusu chutnějšího sýra, nějakém sušeném uzeném mase, uheráku z Maďarska a podobných laskominách, které si člověk může dát mezi třemi až čtyřmi hlavními jídly dne. Sůl je ve Zlatých ovesných chuťově dost znát, a to solím spíš více. A ten „palmáč“ – no, ale na zdraví člověka prý není tolik škodlivý, spíš je jeho použití jen nesmysl a pohodlnost v zájmu peněz.

    Zkuste ovesné vločky s medem, ovesnou nebo pohankovou kaši s medem (případně i ovocem, čerstvým i sušeným), je to dobré i na cesty – nutno připravit před cestou a dát do misky, lžičku nutno přibalit 🙂 Možná by se dalo připravit jako svačina i jablko nebo banán, pro malou dcerku to jistě bude dobré a zdravé.

    Vám, Martino, i všem ostatním přeji pěkný den a radostné experimentování v kuchyni s obilnými kašemi 🙂

    Milan

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *