Podle štítku: bílá veka

Bílá veka patří mezi oblíbené pečivo. Vyrábí se z běžné pšeničné mouky a nabývá obvykle dlouhého oválného tvaru. Je větší, delší i nadýchanější než klasický rohlík, jemuž se složením těsta nejvíce podobá. Obsahuje tak pšeničnou mouku, vodu, olej, droždí, sůl a dochucovadla. Na plátky krájená (někdy v trochu šikmém úhlu) se nejčastěji používá jako podklad při výrobě populárních českých obložených chlebíčků.

Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem

Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde jinde v žádné světové gastronomii je nenajdete. Obyčejný obložený chlebíček je specialitou české kuchyně, opět se objevují na pultech obchodů nádherně vyskládané v řadě. Chlebíček …

Přečíst více »