Podle štítku: bílkoviny

Bílkoviny jsou důležitým prvkem výživy. Jejich hlavním smyslem je tvorba a oprava buněk a tkání. Bílkoviny se v lidském těle přeměňují na aminokyseliny. Tělo obsahuje 20 druhů aminokyselin, z nichž 8 je esenciálních. Ty si organismus sám neumí vyrobit ani je nijak nahradit – musí je přijímat v potravě. Bílkoviny se jinak nazývají proteiny a tvoří podstatu všech živých organismů. Jejich význam a celkovou podstatu jako první odhalil Henri Braconnot v roce 1819.

Melounová dieta: Skutečně s ní natrvalo zhubnete?

Sladký červený meloun je neodmyslitelnou součástí letního jídelníčku. Nejoblíbenější zdravá potravina pohodových horkých dnů. Pěkně osvěží, skvěle chutná, plná vitamínů a minerálů. Hydratuje tělo, dodá potřebnou energii a dokonce také pomáhá s rychlým hubnutím. Už jste někdy slyšeli o melounové …

Přečíst více »