Podle štítku: bílkoviny

Bílkoviny jsou důležitým prvkem výživy. Jejich hlavním smyslem je tvorba a oprava buněk a tkání. Bílkoviny se v lidském těle přeměňují na aminokyseliny. Tělo obsahuje 20 druhů aminokyselin, z nichž 8 je esenciálních. Ty si organismus sám neumí vyrobit ani je nijak nahradit – musí je přijímat v potravě. Bílkoviny se jinak nazývají proteiny a tvoří podstatu všech živých organismů. Jejich význam a celkovou podstatu jako první odhalil Henri Braconnot v roce 1819.

Zlatá vajíčka na hubnutí jsou hazard se zdravím

  Hledáte rychlé řešení, jak zatočit s přebytečnými kily? Něco, co bez práce přinese pomyslné koláče? Napadlo vás vyzkoušet nějaké chemické přípravky a čekáte, že za týden shodíte 20 kg? Tak pozor. Řada léků používaných na léčbu obezity s sebou přináší hlavně …

Přečíst více »