Podle štítku: koření

Koření jsou výtažky ze sušených nebo čerstvých rostlin, které jsou po dlouhá staletí využívána v kuchyních a léčitelství. Původně bylo koření přidáváno do jídel, která byla vysoce aromatická nebo dokonce až zkažená, aby překryla jejich pach. V současné době je koření vyhledáváno pro zlepšení chutě a vůně pokrmů, také k jejich konzervaci. Jako koření se používá například kmín, pepř, bobkový list, majoránka, anýz, skořice atd. Koření patří mezi významný vývozní artikl mnoha zemí.

Dhal z červené čočky uvaříte rychle v jednom hrnci

Tradiční indický dhal patří k velmi oblíbeným pokrmům. Indická kuchyně zaujme svým typickým aromatickým kořením, které jídlům dodá nádhernou barvu a lahodnou vůni. Základní surovinou v receptech jsou především luštěniny, pro něž existuje hindský výraz dhal. Podle místních zvyklostí může …

Přečíst více »

Jak zhubnout jako vegan: Rychle, zdravě, spolehlivě

Vegani jsou většinou spojováni s představou zdravého a štíhlého člověka. Veganství totiž není jen alternativní výživový směr, ale určitá životní filosofie, která se projevuje v celém způsobu života. Vegani mají obrovskou úctu a respekt k životu všech živočichů, a proto …

Přečíst více »

Chcete vědět, jak hubnout s kurkumou?

Kurkuma není jen tak obyčejné koření. Umí toho daleko víc! Po dlouhá staletí je používána jako účinný přírodní prostředek na zlepšení zdraví. Původem pochází z Indie a postupem času se zabydlela nejen v tamní kuchyni, ale své uplatnění nalézá v …

Přečíst více »