Podle štítku: mandle

Mandle jsou jádrem plodu mandloně – stromu, který je příbuzný s meruňkami nebo broskvemi. Jádra mandlí lze využívat pro kosmetické účely i léčitelství. Nejběžněji se ale využívají v potravinářství. Obsahují zdravé oleje, minerální látky, vitamíny a také bílkoviny. Mandle jsou jednoduše zdravé. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, jsou výborným antioxidantem, posilují nervy. Jsou vhodné i pro dietní stravu – obsahují poměrně málo sacharidů, zároveň umí dodat energii, vitalitu a pocit sytosti. Mandlová másla, mandlové krémy, oleje, mléka, mandle syrové, pražené, pečené – využití mandlí v kuchyni je opravdu široké.

Makronky, které se zaručeně povedou

Pestrobarevné makronky jsou úžasný minidezert. Pokud víte, kam pro ně do cukrářství vyrazit, je to výhra. Lahodné makronky si ale můžete připravit i sami doma. Jen se připravte na to, že to s nimi nebude tak jednoduché. Přesto se jich …

Přečíst více »