Podle štítku: nízkokalorické potraviny

Nízkokalorické potraviny jsou vhodné nejen pro ty, kdo právě drží dietu. Jedná se o potraviny, které mají menší energetickou hodnotu. Zároveň však mají schopnost tělo zasytit (především ty bohaté na kvalitní bílkoviny). Jsou to například různé druhy zeleniny a ovoce, některé obiloviny, klíčky, mnoho druhů netučných ryb, také drůbež a podobně. Některé potraviny se se sníženým množstvím energie i vyrábí (méně sacharidů, méně tuků), jako například jogurty, tvaroh, sýry atd.

Hubnete? Polévka sníží energetický příjem až o 20 %

Polévky rozhodně patří do zdravého stravování, pokud při jejich vaření dodržujete určité zásady. Jestliže pracujete na své postavě, pak právě polévka je tou správnou volbou jako nízkoenergetické jídlo, které vám zároveň dodá všechny potřebné živiny. Kdo pravidelně zařazuje polévku do …

Přečíst více »