Podle štítku: vejce

Vejce je tvořeno skořápkou, blankou, bílkem a žloutkem. Z potravinářského hlediska se jedná o významný zdroj živin. Vejce obsahuje živočišné bílkoviny, tuk, minerální látky, vitamíny A, D, E, K a B2. Konzumuje se uvařené, míchané, smažené, je často součástí směsí na výrobu těsta, kterým dává lehkost a kyprost. Vejce se pro svou konzistenci požívá i jako pojivo, zahušťuje polévky či omáčky. Dobře chutná se zeleninovými a bramborovými pokrmy a podobně.

Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem

Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde jinde v žádné světové gastronomii je nenajdete. Obyčejný obložený chlebíček je specialitou české kuchyně, opět se objevují na pultech obchodů nádherně vyskládané v řadě. Chlebíček …

Přečíst více »

Zlatá vajíčka na hubnutí jsou hazard se zdravím

  Hledáte rychlé řešení, jak zatočit s přebytečnými kily? Něco, co bez práce přinese pomyslné koláče? Napadlo vás vyzkoušet nějaké chemické přípravky a čekáte, že za týden shodíte 20 kg? Tak pozor. Řada léků používaných na léčbu obezity s sebou přináší hlavně …

Přečíst více »