Nepřehlédněte
Domů / Recepty / Vynikající tvarohová bábovka jako od babičky

Vynikající tvarohová bábovka jako od babičky

Originálních receptů na bábovku je spoustu, v každé rodině se peče jinak. Ovšem ta nejlepší bábovka je vždycky ta, kterou peče naše maminka nebo babička. Často si od dětství přesně pamatujete její chuť a vůni, a když ji potom jako dospělí chcete upéct, ne a ne se podařit. I když dodržíte původní recepturu a nádherně se vám vyklopí z formy, je prostě jiná. To ovšem nic nemění na tom, že všechny bábovky jsou skvělé. Moje babička pekla dokonce i bábovku z brambor, ale klasická olejová, ořechová, mramorová je prostě nejlepší. A znáte tvarohovou bábovku? Pokud ne, určitě ji vyzkoušejte. Prvotřídní bábovka jako od babičky je nádherně vláčná, není to žádná dusivka. Máte-li rádi bábovku s hrozinkami, kandovaným ovocem, ořechy, můžete bez problému i tyto ingredience do bábovky přidat. Upečete ji velmi rychle a nemusíte přemýšlet nad tím, co dát rodině k snídani či svačině.

babovka

Nejlepší tvarohová bábovka – recept

Tvarohovou bábovku má moje rodina skutečně nejraději, a proto ji peču poměrně často. Není suchá, voní vanilkou a stačí ji jen na povrchu pocukrovat. Ovšem politá čokoládou nebo jako mramorová chutná náramně. Pusťte se do toho.

Připravte si:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g másla
  • 4 vejce
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • špetka citronové kůry
  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce

Postup:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme pevný sníh. Změklé máslo utřeme se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem. Do našlehaného těsta přidáme tvaroh, strouhanou citronovou kůru a promícháme. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do těsta. Důkladně promícháme a nakonec velmi opatrně přidáme sníh z našlehaných bílků. V tento okamžik, pokud chcete, můžete přidat také hrozinky, ořechy, kandované ovoce a nebo část těsta oddělit a obarvit kakaem. Těsto na tvarohovou bábovku je více hutné, proto se nelekněte. Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte moukou (pro změnu zkuste třeba kokos), nalijte těsto a dejte péct přibližně jednu hodinu při 175 °C. Během pečení ji kontrolujte špejlí, každá trouba peče jinak.

S šálkem kávy nebo čaje, případně s hrnkem kakaa si ji určitě zamilujete.

KetoFit

Autor: Martina

Ahoj, jmenuji se Martina, je mi 27 let a zájem o zdravé potraviny mne přivedl až ke studiu nutričního terapeuta na vysoké škole. V současné době se snažím podnikání v oboru skloubit dohromady s péčí o malou dcerku. Jelikož je zdraví rodiny u mne na prvním místě, používám přírodní potraviny nejen v každodenním jídelníčku, ale i kosmetice. Ráda experimentuji v kuchyni, fotím a objevuji magickou sílu přírody. Miluju spinning a aqua aerobic.

přečtěte si také

chlebicky-s-uherakem

Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem

Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *