Ovesné sušenky Zlaté Opavia – recenze

Při posledním nákupu jsem objevila v obchodě další novinku mezi sušenkami. Opavia Zlaté se rozrostly o dalšího nového člena Opavia Zlaté ovesné. Samozřejmě jsem neodolala a přihodila je do košíku za současného jásotu nejmladšího člena rodiny. Tajně jsem doufala, že by mohly být o něco zdravější než jiné pamlsky plné palmového tuku, různých éček, barviv a dochucovadel. A jak to s nimi dopadlo? Nakonec jsme je zařadili na seznam běžně kupovaných potravin, ovšem mezi sladkostmi si první pozici neobhájily.

zlate-ovesne-opavia

Sušenky s ovesnými vločkami

Opavia Zlaté ovesné, jak již sám název napovídá, se snaží být zdravou sušenkou. Obsahují 38 % ovesných vloček a jsou upečeny z celozrnné pšeničné mouky. Aby se vám to nepletlo, samotný oves je už vyobrazen na obalu výrobku. Pokud si pročtete složení, zjistíte, že kromě těchto dvou základních ingrediencí se v sušenkách nachází 20 % palmového tuku, glukózo-fruktózový sirup, sůl, kypřící látky a třtinová melasa. To jsou veškeré informace poskytnuté výrobcem.

Povedly se, jsou skvělé

Držím balíček sušenek v ruce a netrpělivě se jej snažím otevřít. Jde to ztuha, zabaleny jsou tedy řádně, žádné praktické otevírání. Bohužel se mi obal mírně natrhl a hned několik prvních sušenek se mi rozsypalo na stůl. Ale co, to nevadí. Po jedné jsem sáhla, zakousla se do ní a pěkně to křuplo. Hned se mi v puse rozplynula medová chuť, s lehkým nádechem karamelu. Ovesné vločky jsem ze začátku ani nepostřehla, jen na konci mi jich pár zůstalo mezi zuby a musela jsem je rozkousat. Jsou dobré. Uvařila jsem si k nim čaj a přiznám se, postupně jsem spořádala skoro celý balíček. Dokonce jsme museli doma losovat o poslední sušenku. Podle mne jsou chuťově vynikající, ideální ke kávě či čaji, prostě se povedly. Příště je koupím zase a co mě těší ze všeho nejvíc, je právě obsah ovesných vloček. Rozhodně neváhejte a zkuste je. Dovedu si je představit jako rychlou zdravou svačinku na cesty.

Vyzkoušejte a dejte vědět jak vám chutnaly. Někdo si na ně maže třeba nutellu nebo marmeládu, prý jsou ještě lepší.  

Autor: Hana S.

Jmenuji se Hanka a zdravý životní styl je pro mne reálným způsobem života. Cítím se tak mnohem lépe a plná energie. Byla jsem biohackerka ještě dávno před tím, než tento termín vůbec vznikl. Sama na sobě zkouším, co je pro mé tělo nejlepší a své poznatky se snažím předat dál prostřednictvím hodnotných článků. Psaným textem tvořím kvalitní obsah také jiných webových stránek (kontakt). Mám ráda dobrou kávu, pozitivní lidi, toulky přírodou, jízdu na kole a relaxaci při józe.

přečtěte si také

Recenze balíčku Prémiové týdenní keto diety KetoMix: Kolik jsem zhubla za 7 dní? A co jsem vlastně všechno jedla?

Co si budeme povídat, každé hubnutí začíná u jídla. Pokud jste se už někdy pokoušeli …

Jeden komentář

  1. Anonym#726

    Dobrý den Martino,

    pokud nejste vymyšlená postava firmy Opavia, je mi trochu líto Vašich klientů coby nutriční terapeutky. Množství soli, obsažené ve “Zlatých ovesných”, si raději dám ve špekáčku, kusu chutnějšího sýra, nějakém sušeném uzeném mase, uheráku z Maďarska a podobných laskominách, které si člověk může dát mezi třemi až čtyřmi hlavními jídly dne. Sůl je ve Zlatých ovesných chuťově dost znát, a to solím spíš více. A ten “palmáč” – no, ale na zdraví člověka prý není tolik škodlivý, spíš je jeho použití jen nesmysl a pohodlnost v zájmu peněz.

    Zkuste ovesné vločky s medem, ovesnou nebo pohankovou kaši s medem (případně i ovocem, čerstvým i sušeným), je to dobré i na cesty – nutno připravit před cestou a dát do misky, lžičku nutno přibalit 🙂 Možná by se dalo připravit jako svačina i jablko nebo banán, pro malou dcerku to jistě bude dobré a zdravé.

    Vám, Martino, i všem ostatním přeji pěkný den a radostné experimentování v kuchyni s obilnými kašemi 🙂

    Milan

Napsat komentář