Akné dokáže pěkně potrápit a během života postihne snad každého z nás. Nevzhledné pupínky na obličeji, hrudníku, zádech či dalších částech těla se začínají objevovat s nástupem puberty, ale mnoho lidí se jich nezbaví ani ve třiceti, čtyřiceti nebo pozdějším …
Přečíst více »Recept na kakaový Banana bread: Dopřejte si kokosovo-banánový chlebíček bez mouky, cukru a vajec
Konečně nadešel ten správný čas na Banana bread. Na jeho přípravu se chystám už poměrně dlouho, ale nikdy mne žádný z receptů nijak zvlášť neoslovil. Teprve nedávno jsem narazila na banánový chlebíček dle mých představ: z kokosové mouky, bez vajec …
Přečíst více »Recenze: Čekanko – arašídový krém 4Slim. Dodá tělu bílkoviny a zasytí při dietě
Máte rádi křupavou arašídovou pomazánku? Já tedy moc, a tak si každé ráno naberu řádně vrchovatou lžičku a přidám do své oblíbené kaše. V ní samozřejmě nesmí chybět banán a pak další ovoce, které střídám podle momentální chuti. Samozřejmě, že …
Přečíst více »Recept na domácí ghí – přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo nebo také ghí (ghee) si vás získá hned napoprvé. Oproti klasickému máslu má nejen vynikající chuť, ale i několik výhod. V Indii je ghí jako nedílná součást ajurvédské medicíny označováno za elixír života. Avšak ani v našich končinách …
Přečíst více »BIO Arganový olej – recenze
Arganový olej patří mezi nejvzácnější a nejdražší oleje na světě. Olej lisovaný z plodů argánie trnité obsahuje významné množství cenných látek se zásadním dopadem na lidské zdraví a krásu. Arganový olej je někdy označován jako tekuté či marocké zlato. K …
Přečíst více »Olej z pšeničných klíčků – recenze
Olej z pšeničných klíčků vyniká vůní obilných lánů a má velmi všestranné použití. Je lehce stravitelný, dobře vstřebatelný a neméně chutný. Proto se doporučuje k užívání celé rodině, zejména dětem. Tento olej stojí v popředí zájmu především v západní Evropě, …
Přečíst více »Olej z hroznových semínek – recenze
Hroznový olej je poměrně vzácný, jelikož se vyrábí lisováním za studena z jadérek plodů vinné révy. Malá zrníčka jsou ukryta v každé kuličce hroznového vína a nejen vinařům jsou známy jejich blahodárné účinky na zdraví. Ještě donedávna se jadérka po …
Přečíst více »Avokádový olej BIO – recenze
Exotické avokádo naleznete běžně v obchodě a řada lidí si už na něj docela zvykla. Naučili se ho používat do pomazánek, salátů, zapečené s vejci nebo jen tak rozmačkané na pečivu. Ale avokádový olej? Říká vám to něco? Pokud ne, …
Přečíst více »Řepkový olej za studena lisovaný BIO – recenze
Řepkový olej je u nás nejdostupnější a nejlevnější rostlinný olej, který běžně používá řada domácností. Jen málokdo si už ale uvědomuje všechny jeho zdravotní účinky. Blahodárně působí na celý kardiovaskulární systém a pomáhá předcházet řadě civilizačních onemocnění. Módní vlny se …
Přečíst více »Bio Krétský EP olivový olej – recenze
Hojné používání olivového oleje je doménou zejména středomořské kuchyně. Zelenina doslova plave v olivovém oleji stejně jako ovčí sýry. Obyvatelé Středozemního moře olivovým olejem opravdu nijak nešetří a přitom jsou tak zdraví. Třeba na Krétě, kde konzumují nejtučnější jídla, je …
Přečíst více »