Popis
Moje hvězda mezi špaldovými moukami. Nádherná vůně, lehounce oříšková chuť i krémová barva, prostě nádhera. Hrozně dobře se mi z ní peče chléb, ale obzvlášť ráda z ní dělám špaldovou tortillu, slaný nákyp nebo celozrnný mazanec. Tyto slané výrobky jsou z této mouky prostě božské. Chutnají mi mnohem víc a rozhodně mám pocit, že i na strávení je špaldová mouka mnohem lepší než klasická, kterou už používám jenom výjimečně.
Taky má výraznější chuť, všechno z ní chutná tak nějak víc intenzivně. Líbí se mi to. Akorát někomu může vyhovovat spíše pomalejší přechod na tuto mouku, nebo je třeba i kombinovat. Jde to. Klidně lze tradiční a špaldovou mouku míchat v různých poměrech. Takže pokaždé i do sladka jedinečné koláče, buchty, bábovky, muffiny. Na Vánoce lahodné perníčky a to linecké cukroví! 🥳 No, a kdybych si troufla na dort, použiji ji také.