Hruškový koláč není pouze sezónní záležitost. Hrušky koupíte v obchodě celoročně stejně jako třeba jablka. Proč si ho tedy nedopřát? Receptů na hruškový koláč je nespočet, stačí si jen vybrat. Ale já si prostě nevybrala. Ani jeden z nich neodpovídal …
Přečíst více »Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem
Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde jinde v žádné světové gastronomii je nenajdete. Obyčejný obložený chlebíček je specialitou české kuchyně, opět se objevují na pultech obchodů nádherně vyskládané v řadě. Chlebíček …
Přečíst více »Sendvič s lososem a avokádem: Tohle nemá chybu!
Zapomeňte na staré známé sendviče se sýrem a uzeninou, a vyzkoušejte pro změnu něco úplně jiného. Kombinace lososa a avokáda je naprosto dokonalá! A navíc také zdravá. Avokádo dodá tělu nezbytné přírodní tuky a malý kousek lososa stačí na doplnění …
Přečíst více »Domácí máslová veka: Lepší chlebíčky jste vážně nejedli
Obložené chlebíčky jsou klasika české kuchyně. Neznám snad nikoho, kdo by je neměl rád. Se šunkou, vejcem, pomazánkou, bramborovým salátem,… Žádné slavnostní pohoštění se bez nich neobejde. Základem chlebíčku je ale dobrá veka. A právě té se žádná kupovaná absolutně …
Přečíst více »Velikonoční beránek s bílou polevou: Nic nemusíte vážit
Beránek je symbol Velikonoc a patří k svátkům jara stejně jako kraslice, nebo pomlázka. Je to zkrátka taková další velikonoční tradice. Většina rodin střeží svůj osvědčený recept a ani já nejsem žádnou výjimkou. U nás doma je nejoblíbenější beránek z …
Přečíst více »Ořechová granola s brusinkami: Při pečení voní celou kuchyní
Kdo by neznal granolu. Já ji mám mnohem raději než obyčejné müsli. Víte proč? Pěkně totiž křupe, krásně voní a její chuť je dovedena k naprosté dokonalosti. Když si ji upečete sami doma, dáte si do ní jen to, co …
Přečíst více »Budapešťská pomazánka: Udělejte si ji chutně a zdravě
Kdo by neznal budapešťskou pomazánku. Tuto vynikající pochoutku kdysi prodávali snad v každém lahůdkářství. Navážili vám ji do plastového kelímku a zabalili do papíru. S čerstvým křupavým pečivem byla nejlepší. Ideální na svačinu, nebo rychlou večeři. Domácí ale přeci jen …
Přečíst více »Laskonky plněné karamelovým krémem jsou naprosto dokonalé
Laskonky patří do klasické nabídky téměř každé cukrárny. Křehký zákusek plněný lahodným krémem se jen rozplývá na jazyku. Když upečete laskonky menší velikosti, můžete mít další druh vánočního cukroví. Někdo vyrábí laskonky z ořechů, jiný z kokosu. Každá varianta má …
Přečíst více »Išelské cukroví: Nejlepší recept, který pochází z naší staré rodinné kuchařky
Išelské cukroví nesmí o Vánocích chybět podobně jako vanilkové rohlíčky, nebo linecká kolečka. Nádherně se vyjímá na slavnostně nazdobeném podnose a chutná naprosto božsky. Není divu, že ze stolu mizí vždy jako první. U nás doma se na išelské cukroví …
Přečíst více »Vajíčkový chlebíček s majonézou patří mezi oblíbenou klasiku
Na tradiční vajíčkový chlebíček s majonézou se nedá nikdy zapomenout. V mládí jsme na něj chodili do místního mléčného baru. Sice jsme z něj měli pokaždé upatlané ruce, ale nikomu to vůbec nevadilo. Vajíčkový chlebíček byla oblíbená pochoutka, které nešlo …
Přečíst více »