Popis
Mezi mé nejoblíbenější koření používané ve sladké kuchyni patří určitě skořice. Aromaticky příjemná vůně je jedinečná, a když ji vdechnu, hned mě napadá řada receptů, které bych měla chuť dělat a dobrot, které bych měla chuť jíst. Já kupuji už jen skořici Sonnentor, a to jednoduše proto, že je vždycky úplně čerstvá, což zintenzivňuje nejen onu vůni ale i její chuť. Skořice je ohromně osvěžující a dokonce podporuje trávení.
Kde ji využiji? Hlavně při pečení. Hodí se na všechny koláče a do spousty druhů cukroví. Když dělám palačinky, smíchám třtinový cukr se skořicí a posypu. Výborná chuť a krásné křupání mě vždycky vrací do dětství. Tuto dobrotu nám často chystala maminka. Dokonalou kombinaci tvoří také se sušeným ovocem, hodí se do kaší, nákypů i do sladké rýže. Skořice je výborná s jablky, ale dochutí i nápoje – smíchejte s citronovou šťávou, je to fakt mňam. No a samozřejmě i kávě udělá velmi dobrou službu 👌 Buďte kreativní, s touto skořicí je to snadné!