Popis
Agávový sirup mě naučila používat kamarádka, která má problémy s udržením správné hladiny cukru v krvi. Sirup je zahuštěným výtažkem z kaktusů agáve a patří mezi přírodní sladidla. Umí zcela nahradit med (takže je vhodný i pro vegany) nebo i běžný cukr (tedy vhodný dokonce i pro diabetiky), přitom je klidně až o 30 % sladší než cukr. Není ho tedy třeba ani tolik, aby se dosáhlo stejné sladkosti.
Univerzálnost využití agávového sirupu mě na něm moc baví. Je totiž super pro studenou i teplou kuchyni. Dochutíte jím všechny kaše, nákypy, džemy, koktejly, domácí zmrzliny, sušenky, pudingy, ale vytvoříte si i jedinečné domácí limonády 🍹 ledové čaje či smoothies. Nebojím se jej dávat ani do horkého čaje nebo kávy. Tekutý je podobně jako hustší med, proto se hodí i jako přímá poleva na vafle či palačinky. Vzhledem k vysoké biokvalitě doporučuji i z pohledu poměru kvality, množství a ceny.