Podle štítku: formičky

Formičky usnadňují přípravu cukroví. Formičky různých tematických tvarů a velikostí se obvykle vyplňují těstem a dávají se s ním péct. Jejich úkolem je držet těsto, aby nevyteklo a aby si po vyklopení zachovalo vtištěný tvar nebo motiv formičky. Formičky patří k tradičnímu vybavení nejen cukrářské kuchyně. Kvalitní formičky jsou využitelné opakovaně. Nejčastěji se využívají při přípravě vánočního nebo velikonočního pečiva. Mohou být vyrobeny z plechu, silikonu, nebo třeba i plastu pro nepečené varianty cukroví.

Recept: Tartaletky s mascarpone krémem

Tartaletky okouzlí každého, kdo na něj jen okem pohlédne. Křehké linecké těsto naplněné úžasně jemným krémem vanilkové chuti a navrch čerstvé ovoce. Co může být lepšího? Tento svěží dezert chutná celé mojí rodině a když přijde návštěva, úspěch je stoprocentně …

Přečíst více »