Pravidelné firemní stravování: Dobré jídlo zajistí energii a chuť do práce

Obědváte v práci každý den? Pokud ne, děláte zásadní chybu. V zaměstnání lidé tráví většinu času, a proto je důležité alespoň jednou během dne poobědvat nebo posvačit. Podle toho, jak člověk jí, tak i pracuje. Nevyvážená strava či dokonce hladovění dokáže podle výživových poradců snížit produktivitu práce až o dvacet procent. Čím tedy podpořit správnou životosprávu v zaměstnání, která přispívá ke zlepšování zdravého životního stylu? Ideálním řešením může být firemní stravování.

Zdroj: Flare / FreeDigitalPhotos.net
Zdroj: Flare / FreeDigitalPhotos.net

Dobré jídlo zlepšuje pracovní výkon

Z různých statistických průzkumů vyplývá, že v zaměstnání pravidelně obědvá přibližně jen každý druhý Čech, což v porovnání s dalšími západoevropskými zeměmi nám zajišťuje pozici na spodní příčce žebříčku. Ale dobrou zprávou je, že se situace postupně zlepšuje a Češi stále více dbají nejen na kvalitu jídla, ale i na jeho nutriční hodnotu. Člověk, který si dá nevhodný oběd, má během odpoledne nedostatek energie a snadno podléhá stresu. Špatně zvolená strava může pak vést k horším pracovním výkonům, případně se projevit v podobě zdravotních potíží.

Nejezte u pracovního stolu

Nutričně hodnotná a vyvážená strava se do jisté míry podílí nejen na zdraví a celkové pohodě lidí v zaměstnání, ale má také pozitivní dopad na výsledky firmy. Ládovat se bezmyšlenkovitě hamburgery u počítače se už dávno nenosí. Lidé se s jídlem stěhují do odpočinkových místností, kde si jednoduše ohřejí jídlo z domova. Pokud si chcete dopřát rychlý oběd absolutně bez práce, můžete využít možnost firemního stravování v nejbližší restauraci nebo závodní jídelně. Polední menu je běžnou nabídkou každé restaurace, která si váží svých zákazníků. Například restaurace Arter vás zaujme nejen rozmanitou nabídkou jídel, ale i jejich chutnou a kvalitní přípravou. Příjemné prostředí, rychlost a vstřícnost obsluhy přispívá také k tomu, abyste na chvíli pustili pracovní starosti z hlavy.

Najděte si restauraci, kde zdravě vaří

Samotná skladba stravy se do jisté míry podílí i na tom, jak se cítíte v průběhu celého dne. Proto je dobré znát, jaké suroviny mají pozitivní vliv na konkrétní pracovní činnosti a dovednosti. Podle toho je už pak jednoduché se rozhodnout, kde se kvalitně najíte. Pokud pracujete v hlavním městě, může být firemní stravování Praha jednoznačnou volbou. Zde se totiž snaží zajistit pro zaměstnance nutričně hodnotná jídla odpovídající zásadám zdravého jídelníčku. Avšak i v menších městech je možno nalézt příjemnou restauraci, která dokáže naplnit požadavky svých strávníků. Stále více lidí má zájem o poctivě uvařené jídlo z čerstvých surovin. A to je dobře.

Najíst se co nejvíc a co nejlevněji už není prioritou. Víte, kam vyrazit na oběd mimo kancelář?

Autor: Hana S.

Jmenuji se Hanka a zdravý životní styl je pro mne reálným způsobem života. Cítím se tak mnohem lépe a plná energie. Byla jsem biohackerka ještě dávno před tím, než tento termín vůbec vznikl. Sama na sobě zkouším, co je pro mé tělo nejlepší a své poznatky se snažím předat dál prostřednictvím hodnotných článků. Psaným textem tvořím kvalitní obsah také jiných webových stránek (kontakt). Mám ráda dobrou kávu, pozitivní lidi, toulky přírodou, jízdu na kole a relaxaci při józe.

přečtěte si také

Jackfruit: Opravdu chutná jako maso? Dokáže v jídle nahradit pšeničnou mouku?

Na jackfruit jste už možná někde narazili. Velmi často se objevuje v jídlech asijské kuchyně …

Napsat komentář