Podle štítku: hřebíček

Hřebíček je známé koření, které najdeme v jakékoli kuchyni. Tvoří ho poupata tropického stromu hřebíčkovce vonného, které se ručně sklízí a poté suší. Používá se k dochucování slaných i sladkých pokrmů (masa, hub, kompotů, perníků atd.) nebo nápojů. Má výraznou nasládlou vůni a ostřejší chuť. Hřebíček se uplatní i jako léčivka. Vonné oleje z hřebíčku desinfikují nosní dutiny a dýchací cesty. Výtažek z něj umí tlumit bolesti zubů a dásní. Odvar z hřebíčku napomáhá hojit hnisavé rány a kožní infekce.

I v zimě zhubnete! Víte, jak na to?

V zimním období má váha tendenci lézt nahoru, a tak se mnoho lidí obává, že naberou kila tuku. Když ale znáte správné triky, můžete bez problému hubnout i v zimě. Životní styl musíte pokaždé přizpůsobit danému ročnímu období. V létě …

Přečíst více »