Podle štítku: javorový sirup

Javorový sirup je výborné přírodní sladidlo, které vzniká zpracováním mízy javoru cukrového. Stromy se na jaře navrtají, míza se zachytává a následně upravuje zahuštěním. Tradiční výroba probíhá v podstatě pouze v Severní Americe, kde je součástí místní kulturní tradice. Javorový sirup obsahuje kvalitní vlákninu, která posiluje přirozenou imunitu organismu. Sirup ale působí dobře i na růst potřebných střevních bakterií, pomáhá léčit záněty a je velmi dobrým antioxidantem. Obsahuje řadu vitamínů a minerálů, mimo jiné i železo, mangan, hořčík nebo fosfor.

Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé

Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …

Přečíst více »