Podle štítku: kefír

Kefír je fermentací zpracovaný mléčný nápoj, který se připravuje převážně z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna. Tradiční mléčný kefír má svůj původ v Kavkazu (a také opatství Tibetu) a byl vyráběn v kožených vacích zavěšených u vchodů do obydlí, které každý vstupující protřepání zamíchal a dopřál nápoji blahodárné kvašení. Kefír je bohatým zdrojem probiotik, podporuje trávení, posiluje imunitu a zlepšuje stav kostí, ale i pokožky (pomáhá hojit ekzémy a jiné problémy pleti).

Přírodní antibiotika jsou bez receptu

Kdy jste naposledy brali antibiotika? Bylo to opravdu nutné? Antibiotika předepisují lékaři při různých typech onemocnění, velmi často v době, kdy si samo tělo už nedokáže s příznaky nemoci poradit. V určitých případech je jejich použití zcela na místě, avšak …

Přečíst více »