Podle štítku: liči

Liči je populární malé lehce oválné ovoce s načervenalou tvrdší slupkou, bílou dužinou a tmavou peckou. Má sladkou, svým způsobem aromatickou chuť. Konzumovat jej je možné jako čerstvé, kompotované (podobá se našim jahodám) nebo i sušené. Kromě lahodné chuti se liči používá i k léčbě kašle, žaludečních vředů, bolestem žaludku a historicky dokonce i nádorů. Obsahuje vitamíny typu B a C, minerály draslík, vápník, fosfor a železo. Pěstuje se především v jihovýchodní Asii, Indii, v jižní Africe nebo na Madagaskaru.

Pokojové rostliny: Jak vypěstovat liči z pecky

Liči čínské možná znáte pod pojmem čínské švestky nebo čínské jahody. Na pultech obchodů se objevuje převážně v zimě, kdy vrcholí sezóna různých druhů exotického ovoce. Na lahodném liči si nejen skvěle pochutnáte, ale jeho semena můžete zasadit do květináče …

Přečíst více »