Podle štítku: makronky

Makronky nebo makronka je druhem francouzské cukrovinky, která se podobá naší pusince. Vyrábí se z vaječného bílku, moučkového a také krystalového cukru, dále z mandlové mouky a potravinářského barviva. Barvivo je zvlášť důležité, díky němu lze vyrábět typické pestrobarevné kontrastní kombinace tohoto cukroví. Tvarem jsou makronky malé a kulaté, příjemně křupavé – jsou podobné malým bochánkům. Navíc jsou plněné máslovým krémem nebo třeba mascarponem a džemem.

Makronky, které se zaručeně povedou

Pestrobarevné makronky jsou úžasný minidezert. Pokud víte, kam pro ně do cukrářství vyrazit, je to výhra. Lahodné makronky si ale můžete připravit i sami doma. Jen se připravte na to, že to s nimi nebude tak jednoduché. Přesto se jich …

Přečíst více »