Podle štítku: med

Med vzniká zráním sesbíraného nektaru z květů rostlin v plástech (podle druhů rostlin pak může být například med květový, akátový, lipový, lesní a podobně). O sběr se starají včely. Další úpravou vzniká med, jak ho známe především pro účely potravinářství. Jde o hustou, sladkou a částečně lepkavou kapalinu. Kromě rostlinných a živočišných bílkovin, řady enzymů a vitamínů, obsahuje také jednoduché cukry fruktózy a glukózy, díky kterým je med oblíbeným přírodním sladidlem. Používá se k dochucování nápojů, kaší, jogurtů, ovoce, ale i cukrovinek a pečiva.

Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé

Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …

Přečíst více »