Podle štítku: med

Med vzniká zráním sesbíraného nektaru z květů rostlin v plástech (podle druhů rostlin pak může být například med květový, akátový, lipový, lesní a podobně). O sběr se starají včely. Další úpravou vzniká med, jak ho známe především pro účely potravinářství. Jde o hustou, sladkou a částečně lepkavou kapalinu. Kromě rostlinných a živočišných bílkovin, řady enzymů a vitamínů, obsahuje také jednoduché cukry fruktózy a glukózy, díky kterým je med oblíbeným přírodním sladidlem. Používá se k dochucování nápojů, kaší, jogurtů, ovoce, ale i cukrovinek a pečiva.

Ovesné sušenky Zlaté Opavia – recenze

Při posledním nákupu jsem objevila v obchodě další novinku mezi sušenkami. Opavia Zlaté se rozrostly o dalšího nového člena Opavia Zlaté ovesné. Samozřejmě jsem neodolala a přihodila je do košíku za současného jásotu nejmladšího člena rodiny. Tajně jsem doufala, že …

Přečíst více »

Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé

Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …

Přečíst více »

Česnek jako přírodní medicína

Obyčejný česnek známe všichni a běžně jej používáme při každodenní přípravě jídel v kuchyni. Zkusili jste se ale někdy zamyslet nad tím, co všechno je v tom jednom malém stroužku ukryto? Nenápadná palička česneku neslouží jen k dochucení jídel, její …

Přečíst více »

Jezte skořici a zhubnete

Také máte rádi nádhernou vůni skořice? Pro většinu lidí je spojena s předvánočním časem a sychravým počasím za okny. Málokdo už ale ví, že toto voňavé koření se může stát nepostradatelným pomocníkem při hubnutí, a tak by se mělo v …

Přečíst více »