Podle štítku: sýr

Sýr je mléčný výrobek, který se vyrábí srážením mléčné bílkoviny nebo syrovátky. K vysrážení dochází za přispění syřidla nebo prokysáním. K výrobě se používá pasterované mléko, to pak ovlivňuje i tučnost sýrů. Sýrů existuje celá řada, jsou jimi čerstvé a termizované sýry, měkké, polotvrdé, tvrdé a extra tvrdé sýry, plísňové sýry a podobně. Sýr je obecně bohatým zdrojem vápníku. Patří mezi oblíbené pokrmy a obvykle jej najdeme v nějaké formě v každé domácnosti.

Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem

Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde jinde v žádné světové gastronomii je nenajdete. Obyčejný obložený chlebíček je specialitou české kuchyně, opět se objevují na pultech obchodů nádherně vyskládané v řadě. Chlebíček …

Přečíst více »