Připravte si sladký víkendový brunch. 3 nejoblíbenější recepty

Víkendové ráno si zaslouží něco výjimečného. Zkuste tyto 3 lahodné recepty na zapečenou ovesnou kaši à la mrkvový dort, makový koláč s malinami a jablečné lívance s tvarohem.

Jablkové lívance s tvarohem

1. Zapečená ovesná kaše à la mrkvový dort

Tato zapečená ovesná kaše vás překvapí vláčností a bohatou chutí, která připomíná oblíbený mrkvový dort. Mrkev dodává přirozené sladkosti a šťavnatosti, zatímco pekanové ořechy a brusinky přinášejí zajímavý kontrast chutí.

Ingredience:

Postup:

V míse smíchejte mrkev, ovesnou kaši, mléko, vejce, sirup, ořechy, brusinky a citronovou kůru. Těsto naneste do vymazané a moukou vysypané zapékací misky. Vložte do předehřáté trouby a zapečte.

2. Makový koláč s malinami

Co dělá tento koláč výjimečným? Je to především kontrast mezi jemně nakyslými malinami a sladkým makovým těstem. Plus malinový krém, který byste nejraději snědli i samotný.

Ingredience:

Na těsto

  • 3 bílky
  • 3 žloutky
  • špetka soli
  • 125 g moučkového cukru
  • 175 g másla + na vymazání formy
  • 80 g balení 100% Mák mletý Dr. Oetker
  • 100 g polohrubé mouky + na vysypání formy
  • 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker
  • Špetka Jedlé soda Dr. Oetker

Na krém

  • 1 balíček Dr. Oetker Puding příchuť Malina
  • 300 ml polotučného mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 50 g malin
  • 150 g změklého másla
  • 75 g moučkového cukru

Na polevu a ozdobení

  • 5 lžic malinového sirupu
  • 200 g malin

Postup:

Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha. Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Zapracujte změklé máslo. Přidejte mák, mouku, špetku sody, kypřicí prášek do pečiva. Zlehka vmíchejte sníh z bílků. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte těsto. Posypte polovinou malin. Vložte do předehřáté trouby a pečte.

Než makový koláč vychladne, připravte krém z pudingového prášku – podle návodu na obalu, ale jen s 300 ml mléka, 1 vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. V míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem. Postupně zašlehejte vychladlý malinový puding. Krém opatrně naneste na vychladlý korpus a uhlaďte.

Hotový koláč ozdobte zbývajícími malinami a nechte v ledničce odpočinout nejméně 4 hodiny.

3. Jablečné lívance s tvarohem

Varianta s nastrouhanými jablky dělá lívance ještě chutnější, obsažená ovesná kaše pak výživnější. Tvaroh s javorovým sirupem tvoří dokonalou tečku.

Ingredience:

  • 3 balíčky Ovesné kaše kokos Dr. Oetker
  • 220 ml vroucí vody
  • 2 jablka
  • 2 vejce
  • špetka Jedlé sody Dr. Oetker
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • olej na vymazání
  • 250 g tvarohu
  • čerstvé ovoce dle chuti
  • 30 ml javorového sirupu

Postup:

Kaše zalijte horkou vodou a nechte vychladnout. Přidejte nastrouhaná jablka, vejce, sodu, máslo a důkladně promíchejte. Lívance smažte z obou stran dozlatova. Na každý jablečný lívanec dejte lžíci tvarohu a pokapejte javorovým sirupem.

Který recept vám nejvíce chutnal?

Autor: Hana S.

Jmenuji se Hanka a zdravý životní styl je pro mne reálným způsobem života. Cítím se tak mnohem lépe a plná energie. Byla jsem biohackerka ještě dávno před tím, než tento termín vůbec vznikl. Sama na sobě zkouším, co je pro mé tělo nejlepší a své poznatky se snažím předat dál prostřednictvím hodnotných článků. Psaným textem tvořím kvalitní obsah také jiných webových stránek (kontakt). Mám ráda dobrou kávu, pozitivní lidi, toulky přírodou, jízdu na kole a relaxaci při józe.

přečtěte si také

Jackfruit: Opravdu chutná jako maso? Dokáže v jídle nahradit pšeničnou mouku?

Na jackfruit jste už možná někde narazili. Velmi často se objevuje v jídlech asijské kuchyně …

Napsat komentář