Podle štítku: bramborový salát

Bramborový salát je tradiční pochutina, jejíž základ tvoří nakrájené, studené, uvařené brambory. Ty se smíchají se zeleninou (restovanou nebo syrovou), naloženým hráškem či kukuřicí, cibulí, majonézou a hořčicí. Bramborový salát se podává jako příloha k hlavnímu chodu. V České republice patří mezi klasický pokrm k večeři na Štědrý večer, spolu se smaženým kaprem nebo smaženými řízky. Variant přípravy je celá řada, každá rodina mívá obvykle svůj oblíbený recept.

Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem

Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde jinde v žádné světové gastronomii je nenajdete. Obyčejný obložený chlebíček je specialitou české kuchyně, opět se objevují na pultech obchodů nádherně vyskládané v řadě. Chlebíček …

Přečíst více »