Podle štítku: fermentace

Fermentace patří mezi tradiční způsoby uchování a zpracování některých potravin. Jedná se o kvašení, při kterém kyselina mléčná nebo octová působí jako konzervant. Fermentace je chemický proces, který za pomoci mikroorganismů přeměňuje přírodní látky na látky jednodušší, které podporují lidské trávení a energetickou využitelnost. Fermentací se zpracovává zelenina (kvašené zelí, okurky), mléčné výrobky (jogurt, kefír, sýry), obiloviny (kváskové pečivo), nápoje (pivo, medovina) a podobně.

Jablečný ocet jako lék na hubnutí?

Jablečný ocet je zdravý. To říkaly už naše babičky a přesně podle receptu si jej připravovaly sami doma už před mnoha lety. Víte ale o tom, že jeho pozitivní účinky lze efektivně využít i při hubnutí? Samozřejmě, že se nejedná …

Přečíst více »

Ředkvičkové smoothie z podmáslí – recept

Jakýkoli smoothie nápoj má jednu obrovskou výhodu. Pokaždé chutná jinak, vždy podle toho, jak si jej právě namícháte. Nemusíte dodržovat jen tradiční recepty z ovoce a zeleniny, ale různým experimentům se žádné meze nekladou. Pokud se smoothie již zabydlelo u …

Přečíst více »