Znáte to, děti pořád honí mlsná a ta moje malá cácorka není výjimkou. Včera jsme strávili nádherný den na lyžovačce, proto jsem na večeři ohřála jen klasickou hustou zelňačku (nejlepší je den proleželá) s domácím chlebem. V mžiku se po …
Přečíst více »Víte, co je granola? Nejlepší je k snídani!
Už jste v obchodě zahlédli krabici s názvem granola? Máte alespoň trochu tušení, co se v ní ukrývá? Zcela jednoduše se dá říci, že pojmem granola se označuje křupavé zapečené müsli. Nemělo by obsahovat žádný nezdravý cukr, přesto se někdy do …
Přečíst více »Vynikající tvarohová bábovka jako od babičky
Originálních receptů na bábovku je spoustu, v každé rodině se peče jinak. Ovšem ta nejlepší bábovka je vždycky ta, kterou peče naše maminka nebo babička. Často si od dětství přesně pamatujete její chuť a vůni, a když ji potom jako …
Přečíst více »Snídaně na zahřátí: Fermentovaná ovesná kaše
Rychlejší snídani neznám, a proto si klasickou fermentovanou ovesnou kaši připravuji k snídani především ve dnech, kdy po ránu nestíhám. Její příprava zabere jen pár minut času. Zvláště v těchto mrazivých dnech po chladné noci krásně zahřeje, dodá tělu potřebné …
Přečíst více »