Podle štítku: mastné kyseliny

Mastné kyseliny patří mezi základní složky tuků. Ty tvoří právě estery mastných kyselin a glycerolu. Zjednodušeně je lze dělit na mastné kyseliny nasycené a nenasycené. Nasycené mastné kyseliny je možné nalézt v sádle, másle, v kokosovém a palmovém oleji apod. Nenasycené mastné kyseliny pak obsahují zejména semena a ořechy, řepkový olej, jsou i v rybím tuku (omega-3). Nasycené (převážně živočišné) a nenasycené (převážně rostlinné) mastné kyseliny jsou důležité pro zdravou výživu lidského těla. Množství příjmu nasycených mastných kyselin je však nutné hlídat – velké množství může zvyšovat riziko vzniku kardiovaskulárních chorob, ovlivňovat hladinu cholesterolu a často způsobovat i obezitu.

BIO Panenský olej z ostropestřce mariánského – recenze

Olej z ostropestřce mariánského patří mezi nejkvalitnější rostlinné oleje, které se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin. Příznivě ovlivňuje funkci trávicí soustavy, přispívá k detoxikaci organismu a celkově posiluje imunitu. Ostropestřecový olej je považován za nejlepší přírodní produkt, který pozitivně …

Přečíst více »

Dýňový olej – recenze

V posledních letech se dýňový olej stal doslova hitem mezi zdravými oleji. Aby taky ne, když má spoustu pozitivních účinků na zdraví a je velmi chutný. Na první pohled možná připomíná použitý motorový olej, ale nenechte se zmást. Tmavě zelená …

Přečíst více »