Zapomeňte na staré známé sendviče se sýrem a uzeninou, a vyzkoušejte pro změnu něco úplně jiného. Kombinace lososa a avokáda je naprosto dokonalá! A navíc také zdravá. Avokádo dodá tělu nezbytné přírodní tuky a malý kousek lososa stačí na doplnění cenných látek do organismu. Možná vás bude zajímat, že odborníci považují právě lososa za nejzdravější rybu pro organismus člověka. Podmanivá jemná chuť rybího masa vás jistě dostane. Sendvič s lososem je nízkoenergetickým jídlem vhodným zejména jako svačina či lehká večeře při redukční dietě.
Sendvič s lososem a avokádem
Avokádo už dávno nepatří mezi nedostupné exotické ovoce, naleznete jej v každém supermarketu. Vybírejte ale dostatečně zralé plody, na omak musí být měkké. V opačném případě můžete avokádo zabalit do novinového papíru a nechat při pokojové teplotě pár dnů dojít. Jedině tak si vychutnáte jeho specifickou máslovou chuť. Sendvič s lososem vyžaduje také kvalitní plátky uzeného lososa, určitě ne žádný separát. Máte-li nakoupeno, můžete se pustit do “vaření”, čeká vás doslova symfonie chutí.
Připravte si:
- 100 g uzeného lososa
- 100 g žervé
- 1 tmavou bagetu
- ½ citronu nebo limety
- zelenou petrželku, snítku čerstvého kopru nebo jinou bylinku
Postup:
Avokádo podélně rozkrojíme a vyjmeme pecku. Oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a trochu pokapeme citronovou šťávou, aby neznědlo. Bagetu rozpůlíme a každý plátek namažeme trochou žervé. Střídavě klademe plátky lososa a avokáda. Posypeme petrželkou či jinou bylinkou co máme doma a přiklopíme druhou půlkou bagety. Podáváme se skrojky citronu nebo limety. Kdo dává přednost pikantní chuti, může si sendvič lehce posypat čerstvě umletým pepřem.