Sladký rohlík sypaný mákem nebo také loupák či makovka je nezapomenutelná klasika z dětství. S hrnkem teplého sladkého kakaa patřila k mým oblíbeným snídaním. Vždy musel být namazaný máslem a někdy také domácí meruňkovou marmeládou. Ta fantastická souhra chutí mi …
Přečíst více »Recept: Mramorová bábovka – upečte si osvědčenou klasiku
Mramorová bábovka je prostě domácí klasika. K víkendové snídani, nebo jako moučník ke kávě naprosto ideální. S bábovkou na stole jste připraveni na jakoukoli návštěvu. Také její příprava je úplně snadná. Stačí jen v míse smíchat mouku, cukr, máslo, …, …
Přečíst více »Recept: Domácí kakaový termix – nahraďte kakao carobem
Kakaový termix dělám sama doma. Není to vůbec pracné a rozhodně je zdravější, než ten z obchodu, který se obvykle dává dětem na svačinu do školy. Na jemném tvarohovém dezertu si pochutná celá rodina. U nás je vyhledávanou pochoutkou, když …
Přečíst více »Recept: Mini bábovičky s raw kakaem, kterým nelze odolat
Bábovka je prostě tradice a čas od času se objevuje také u nás na stole. Ke kávě, čaji, snídani či svačině je naprosto dokonalá. Osvědčené recepty našich babiček se předávají z generace na generaci, ale jedno mají přeci jen společné. …
Přečíst více »Recenze: Carob neboli svatojánský chléb. Dejte si ho místo kakaa nebo čokolády
Víte co je carob? Pokud vám tento pojem nic neříká, tak si to nejprve ujasníme: carob (karob) jsou rozemleté lusky legendárního stromu zvaného Svatojánský chléb. Karobový prášek je přirozené sladidlo, které je považováno za zdravou náhražku kakaa nebo čokolády. Oproti …
Přečíst více »