Na tradiční vajíčkový chlebíček s majonézou se nedá nikdy zapomenout. V mládí jsme na něj chodili do místního mléčného baru. Sice jsme z něj měli pokaždé upatlané ruce, ale nikomu to vůbec nevadilo. Vajíčkový chlebíček byla oblíbená pochoutka, které nešlo …
Přečíst více »Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem
Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde jinde v žádné světové gastronomii je nenajdete. Obyčejný obložený chlebíček je specialitou české kuchyně, opět se objevují na pultech obchodů nádherně vyskládané v řadě. Chlebíček …
Přečíst více »Recept na kakaový Banana bread: Dopřejte si kokosovo-banánový chlebíček bez mouky, cukru a vajec
Konečně nadešel ten správný čas na Banana bread. Na jeho přípravu se chystám už poměrně dlouho, ale nikdy mne žádný z receptů nijak zvlášť neoslovil. Teprve nedávno jsem narazila na banánový chlebíček dle mých představ: z kokosové mouky, bez vajec …
Přečíst více »Domácí máslová veka: Lepší chlebíčky jste vážně nejedli
Obložené chlebíčky jsou klasika české kuchyně. Neznám snad nikoho, kdo by je neměl rád. Se šunkou, vejcem, pomazánkou, bramborovým salátem,… Žádné slavnostní pohoštění se bez nich neobejde. Základem chlebíčku je ale dobrá veka. A právě té se žádná kupovaná absolutně …
Přečíst více »Šlehaná niva s máslem: Výtečně se hodí na chlebíčky a jednohubky
Niva je skvělou surovinou pro studenou kuchyni. Její delikátní osobitá chuť nachází využití v celé řadě receptů. Často se kombinuje s červenou paprikou, česnekem či vlašskými ořechy. Niva vyšlehaná do jemné pěny se výtečně hodí na chlebíčky nebo jednohubky. Při …
Přečíst více »Obložené vejce: Chutí připomíná klasický domácí chlebíček
Obložené vejce působí jako zdánlivě běžný výrobek studené kuchyně. Koupíte ho sice v každém lahůdkářství, ale domácí je prostě domácí. Tomu se nic nevyrovná. Ideální rychlá večeře, nebo svačina. Obložené vejce je vlastně takový chlebíček do misky. Chybí mu jen …
Přečíst více »Jablečný chléb s brusinkami: Dopřejte si zdravou snídani
Sladké lívance nebo palačinky mne už k snídani omrzely. Přišel čas na změnu. Ne že bych je nerada, ale čeho je moc, toho je příliš. Zapátrala jsem v kuchařských knihách a našla skvělou alternativu. Apple bread neboli jablečný chléb. Na …
Přečíst více »