Očista organismu zdaleka nesouvisí jen s jarním obdobím. I na podzim má svůj význam. Mnohdy se na ni ale v tomto čase neprávem zapomíná a zůstává tak nějak v pozadí. Přitom podzimní detoxikace dokáže výborně připravit tělo na nadcházející dlouhou …
Přečíst více »Proč jíst kvašenou zeleninu? Prospívá zdraví i kráse
Kvašená zelenina neboli pickles je vynikající pochoutka a doslova poklad pro naše zdraví. To věděli už naše babičky, které metodu kvašení používaly v prvé řadě k uchování zeleniny přes zimu. Kvašená zelenina je totiž více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé. …
Přečíst více »Jablečný ocet jako lék na hubnutí?
Jablečný ocet je zdravý. To říkaly už naše babičky a přesně podle receptu si jej připravovaly sami doma už před mnoha lety. Víte ale o tom, že jeho pozitivní účinky lze efektivně využít i při hubnutí? Samozřejmě, že se nejedná …
Přečíst více »Ředkvičkové smoothie z podmáslí – recept
Jakýkoli smoothie nápoj má jednu obrovskou výhodu. Pokaždé chutná jinak, vždy podle toho, jak si jej právě namícháte. Nemusíte dodržovat jen tradiční recepty z ovoce a zeleniny, ale různým experimentům se žádné meze nekladou. Pokud se smoothie již zabydlelo u …
Přečíst více »Snídaně na zahřátí: Fermentovaná ovesná kaše
Rychlejší snídani neznám, a proto si klasickou fermentovanou ovesnou kaši připravuji k snídani především ve dnech, kdy po ránu nestíhám. Její příprava zabere jen pár minut času. Zvláště v těchto mrazivých dnech po chladné noci krásně zahřeje, dodá tělu potřebné …
Přečíst více »