Podle štítku: karamel

Karamel je hmota, která vzniká ohříváním (karamelizací) cukru. Různé způsoby přípravy tvoří klasický karamel (základem je pouze cukr a voda), mléčný karamel (vodu nahrazuje mléko), máslový karamel (s použitím másla). Karamel se používá v potravinářském a pekařském odvětví, především k výrobě cukrovinek, sladkostí, bonbonů, šlehaček atd. Díky své jantarové barvě, schopnosti dobře se rozpouštět a vázat na sebe další látky, je používán i k obarvování piva a jiných alkoholických a nealkoholických nápojů.

Makronky, které se zaručeně povedou

Pestrobarevné makronky jsou úžasný minidezert. Pokud víte, kam pro ně do cukrářství vyrazit, je to výhra. Lahodné makronky si ale můžete připravit i sami doma. Jen se připravte na to, že to s nimi nebude tak jednoduché. Přesto se jich …

Přečíst více »