Sladký rohlík sypaný mákem nebo také loupák či makovka je nezapomenutelná klasika z dětství. S hrnkem teplého sladkého kakaa patřila k mým oblíbeným snídaním. Vždy musel být namazaný máslem a někdy také domácí meruňkovou marmeládou. Ta fantastická souhra chutí mi …
Přečíst více »Domácí máslová veka: Lepší chlebíčky jste vážně nejedli
Obložené chlebíčky jsou klasika české kuchyně. Neznám snad nikoho, kdo by je neměl rád. Se šunkou, vejcem, pomazánkou, bramborovým salátem,… Žádné slavnostní pohoštění se bez nich neobejde. Základem chlebíčku je ale dobrá veka. A právě té se žádná kupovaná absolutně …
Přečíst více »Estonský kringel – upleťte si jednoduchý skořicový věnec
Znáte estonský kringel? Pokud ne, tak popadněte zástěru a směle se pusťte do pečení. Možná na první pohled vypadá příliš složitě, ale opak je pravdou. Estonský kringel je obyčejné kynuté těsto se skořicovou náplní. Zvláštní je na něm jen jeho …
Přečíst více »Recept: Nejlepší domácí housky na hamburgery. S nimi dozajista uspějete
Domácí housky dovedou hamburger k naprosté dokonalosti. Bez nich to prostě není ono! Můžete mít sebelepší hovězí, křupavou zeleninu, vypečenou slaninu, karamelizovanou cibulku, famózní omáčku… To prostě nestačí. Obyčejná houska z obchodu dokáže jedinečný zážitek z pořádného hamburgeru pěkně pokazit. …
Přečíst více »