Sladký rohlík sypaný mákem nebo také loupák či makovka je nezapomenutelná klasika z dětství. S hrnkem teplého sladkého kakaa patřila k mým oblíbeným snídaním. Vždy musel být namazaný máslem a někdy také domácí meruňkovou marmeládou. Ta fantastická souhra chutí mi …
Přečíst více »Recept na domácí ghí – přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo nebo také ghí (ghee) si vás získá hned napoprvé. Oproti klasickému máslu má nejen vynikající chuť, ale i několik výhod. V Indii je ghí jako nedílná součást ajurvédské medicíny označováno za elixír života. Avšak ani v našich končinách …
Přečíst více »Recept: Nejlepší domácí housky na hamburgery. S nimi dozajista uspějete
Domácí housky dovedou hamburger k naprosté dokonalosti. Bez nich to prostě není ono! Můžete mít sebelepší hovězí, křupavou zeleninu, vypečenou slaninu, karamelizovanou cibulku, famózní omáčku… To prostě nestačí. Obyčejná houska z obchodu dokáže jedinečný zážitek z pořádného hamburgeru pěkně pokazit. …
Přečíst více »Recenze BIO Ghí: Přepuštěné máslo bez laktózy a lepku
Ghíčko je prostě lahoda. Kdo neochutná, neuvěří. Ghí nebo také ghee je stejně kvalitní tuk jako dobrý rostlinný olej a má své stálé místo ve zdravém jídelníčku. Od doby, co jsem dala první lžíci na pánev, nesmažím na ničem jiném. …
Přečíst více »