Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …
Přečíst více »Dejte si shake s čokoládou a arašídovým máslem
Občas se mi stane, že mám chuť na něco dobrého, sladkého a vlastně ani nevím, co by to konkrétně mělo být. V poslední době tak trochu ujíždím na smoothie, tekutá strava mi prostě vyhovuje. Do mixéru vložím co mám po …
Přečíst více »Snídaně na zahřátí: Fermentovaná ovesná kaše
Rychlejší snídani neznám, a proto si klasickou fermentovanou ovesnou kaši připravuji k snídani především ve dnech, kdy po ránu nestíhám. Její příprava zabere jen pár minut času. Zvláště v těchto mrazivých dnech po chladné noci krásně zahřeje, dodá tělu potřebné …
Přečíst více »Cítíte se unavení? Vyzkoušejte potraviny, které vás postaví na nohy
Přestože byste měli po ránu vstávat plni energie a pracovního elánu, opak je pravdou? Šálek kávy nebo zeleného čaje vás dokáže vzpružit jen na chvíli a vy potřebujete celý den jet na plný výkon? Příčinou dlouhodobé únavy může být celá …
Přečíst více »Avokádo zajistí zdravé tuky v jídelníčku. Jak ho jíst?
Avokádo už dávno nepatří mezi exotické luxusní potraviny, najdeme ho běžně v každém supermarketu. Lahodné ovoce s oříškovo máslovou chutí právem náleží do zdravého jídelníčku. Díky nízkému obsahu vody a vysokému podílu přírodních tuků je avokádo považováno za jeden z …
Přečíst více »