Podle štítku: banán

Banán je typicky protáhlý žlutý plod banánovníku a patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě. Na trh se dostává z tropických zemí, kde tvoří významnou vývozní komoditu. Název pochází z arabského slova „banan“, což v překladu znamená prst. Plod je nositelem řady minerálů a vitamínů (železo, vitamín B12, B6, D a E, beta karoten, draslík, vápník, měď, zinek, mangan). Je také přírodním zdrojem glukózy a umí tělu dodat rychlou energii. Navíc podporuje trávení, napomáhá s odstraněním toxinů či stabilizací hladiny cukru v těle. Významně tiší pálení žáhy nebo redukuje ranní nevolnost. Banán lze konzumovat syrový, sušený nebo různě tepelně upravený.

Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé

Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …

Přečíst více »