Podle štítku: banán

Banán je typicky protáhlý žlutý plod banánovníku a patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě. Na trh se dostává z tropických zemí, kde tvoří významnou vývozní komoditu. Název pochází z arabského slova „banan“, což v překladu znamená prst. Plod je nositelem řady minerálů a vitamínů (železo, vitamín B12, B6, D a E, beta karoten, draslík, vápník, měď, zinek, mangan). Je také přírodním zdrojem glukózy a umí tělu dodat rychlou energii. Navíc podporuje trávení, napomáhá s odstraněním toxinů či stabilizací hladiny cukru v těle. Významně tiší pálení žáhy nebo redukuje ranní nevolnost. Banán lze konzumovat syrový, sušený nebo různě tepelně upravený.

Matchaga: Recenze elixíru z čaje matcha a houby chaga

Sama příroda nabízí kolikrát neskutečné poklady, které jsou pro člověka obrovským zdrojem životní energie. Velké množství bioaktivních látek posílí celkové zdraví a zvýší odolnost organismu proti různým nepříznivým vlivům okolního prostředí. Proto je potřeba každý den udržovat vlastní tělo v …

Přečíst více »