Podle štítku: mléko

Mléko je bílé zbarvená tekutina – produkt mléčných žláz savců. Patří mezi základní výživu mláďat. Mléko (především kravské) je i pro lidskou výživu významným zdrojem vápníku, vitamínu A, B a D a důležitých živočišných tuků. Obsahuje rovněž kvalitní bílkoviny, které jsou pro člověka snadno stravitelné a z nichž dokáže plnohodnotně využít až 98 %. Po zpracování slouží k výrobě různých mléčných výrobků, jako jsou sýry, jogurty, tvaroh, smetana, kefír a podobně. Mléko obsahuje laktózu. Náhražkou jsou rostlinné ekvivalenty – sójové mléko, mandlové, rýžové a podobně.

Proteinový nápoj pro úspěšné hubnutí

Zvýšený příjem bílkovin neboli proteinů je pro efektivní hubnutí a zpevňování těla naprostý základ. Bez nich to prostě nepůjde. Jenomže, když snížíte při hubnutí energetický příjem, není právě jednoduché dostat do sebe uspokojivé množství bílkovin ze stravy.  Abyste nemuseli jíst …

Přečíst více »

Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé

Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …

Přečíst více »