Diety už vás nebaví a chcete vyzkoušet něco nového? Dejte šanci raw stravě! Budete plni pozitivní energie, životního elánu, prospějete svému zdraví a dokonce i zhubnete… Ale každé pro má i své proti, tak se na to pojďme podívat. Co …
Přečíst více »Recenze: Sezamový olej a jeho účinky
Používáte sezamový olej? Od té doby, co jsem jej objevila, nedám na něj dopustit. Na dochucení salátů přímo ideální. Přitom ho lze použít i na smažení. Kromě toho nalézá své uplatnění v kosmetice i domácí lékárničce. Čím je sezamový olej …
Přečíst více »Lněný olej – recenze: Na co je dobrý a jak ho správně používat?
Určitě znáte malé modré kvítky lnu setého. Len jako užitková rostlina se v historii lidstva vyskytuje již po staletí a byl používán k předení a tkaní lněného vlákna. Avšak pozornosti předků neuniklo ani lněné semínko, které má spoustu pozitivních účinků …
Přečíst více »Víte, co je granola? Nejlepší je k snídani!
Už jste v obchodě zahlédli krabici s názvem granola? Máte alespoň trochu tušení, co se v ní ukrývá? Zcela jednoduše se dá říci, že pojmem granola se označuje křupavé zapečené müsli. Nemělo by obsahovat žádný nezdravý cukr, přesto se někdy do …
Přečíst více »Snídaně na zahřátí: Fermentovaná ovesná kaše
Rychlejší snídani neznám, a proto si klasickou fermentovanou ovesnou kaši připravuji k snídani především ve dnech, kdy po ránu nestíhám. Její příprava zabere jen pár minut času. Zvláště v těchto mrazivých dnech po chladné noci krásně zahřeje, dodá tělu potřebné …
Přečíst více »