Kavitační liposukce: Odplaví tuk z těla pryč

Co takhle během hodiny ztratit v pase několik centimetrů, zmenšit boky nebo stehna? Připadá vám to jako sen? Kdepak, i takový luxus si lze dopřát v kosmetickém saloně, kde se přebytečného tuku zbavíte jednoduše pomocí kavitace. Žádné trápení v posilovně, žádná dieta, žádná operace. Na kavitační liposukci si klidně můžete zaběhnout místo oběda v práci a vrátit se zpět o dvě čísla hubenější. Nezní to přímo skvěle? Kavitace je doslova hitem mezi moderními metodami na hubnutí, avšak vždy je nutné na ni pohlížet jako na součást zdravého životního stylu. Kavitační liposukce se někdy nazývá jako neinvazivní nebo bezbolestná, která má za úkol odstranit tuk z problémových partií. V salónu krásy necháte kosmetičku půl hodiny přejíždět ultrazvukem po břiše či stehnech a tuk se sám odplaví z těla ven. Chcete vědět, jak to funguje?

Zdroj: Ambro / FreeDigitalPhotos.net
Zdroj: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Kavitace – pomáhá při hubnutí?

Kavitace je termín označující proceduru neinvazivní liposukce. Jedná se o metodu, která pomůže bezbolestně shodit kila, zničit tukové buňky a tím pádem třeba zmenšit objem v pase. Součástí procedury je také lymfodrenáž, která musí následovat ihned po aplikaci kavitace. Lymfodrenáží dojde k podpoře celého lymfatického systému a rozpuštěný tuk se vyplaví z těla ven. Vzhledem k tomu, že celková kondice organismu má vliv na to, nakolik bude kavitace úspěšná, na některých pracovištích, kde se kavitace provádí, se doporučuje dlouhodobá příprava před samotným zákrokem. Ta spočívá především ve změně životosprávy, která zahrnuje odlehčenou stravu, omezení přísunu soli a zvýšení pitného režimu. Pokud se například snažíte o celkové snížení hmotnosti pomocí proteinové diety KetoMIX a na stehnech nebo bocích se vás tuky drží jako klíště, pak můžete metodou kavitace hubnutí výrazně podpořit právě jen v těchto problémových partiích.

TIP: V eshopu KetoMIX si můžete sami poskládat jídelníček, který dokáže zabránit usazování tuků v těle a zlepší vaši celkovou fyzickou kondici. Veškerá jídla jsou na přírodní bázi, bez lepku a jakékoli chemie.

Jak kavitace funguje?

Kavitační liposukce funguje na bázi ultrazvukové technologie, která pracuje na principu zahřívání tukové tkáně. Rychlým zahřátím tukových buněk dojde k tomu, že se naruší obaly tukových buněk a tuk v nich obsažený se vyplaví do mezibuněčných prostor, kde se smíchá s lymfatickou tekutinou a následně se klasickou cestou, močí, vyloučí z těla ven. Z toho důvodu se musí po kavitaci ihned provést lymfodrenáž, která má za úkol vyloučit veškerý tuk z těla.

Lymfodrenáž je nezbytná součást procedury

Lymfodrenáž následující ihned po kavitaci podpoří celý lymfatický systém a tím pádem se tělo rychleji pročistí. Pokud totiž někomu nefunguje lymfatický systém tak, jak má, může se stát, že se tuk z těla nevyloučí, ale naopak se usadí na jiném místě v těle. A tak paradoxně máte třeba najednou širší boky a nebo přiberete někde jinde. Aby se tomuto nežádoucímu efektu dostatečně zabránilo, musí být správná lymfodrenáž prováděna podle určitých pravidel a to nejlépe ve třech cyklech. V opačném případě hrozí, že se toxiny v těle usadí. Jestliže lymfatický systém špatně pracuje, pak tělo zadržuje více vody, než by mělo, což se může projevit různými otoky, celulitidou či nezdravým stavem pleti. Správnému proudění lymfatického systému brání především nezdravý životní styl – nedostatek pohybu, nekvalitní jednostranná strava, sedavé zaměstnání, nadměrný přísun soli, atd. Aby kavitace byla skutečně úspěšná, musí být také tělo v dokonalé kondici, k čemuž bezesporu přispěje i kvalitní jídelníček s obsahem veškerých živin.

Koupit dietu KetoMIX

Jak se provádí kavitační liposukce?

Samotná procedura kavitační liposukce je bezbolestná a provádí se vícekrát po sobě s určitým časovým odstupem (10 – 14 dnů). Na problematických místech, kde se bude liposukce provádět se nejprve lihovým fixem udělají značky a kosmetička změří tyto partie. Je to proto, aby měření po zákroku proběhlo na úplně stejném místě a získané hodnoty se mohly porovnat. Pak se místo potře chladivým gelem, aby přístroj lépe přilnul ke kůži a kosmetička vám po dobu cca 40 minut přejíždí ultrazvukovou hlavicí po místě, které čeká hubnutí. Po celou dobu ošetření je nutné držet v ruce kovovou tyčinku. Pro někoho je možná nepříjemný fakt, že během procedury slyšíte vysoký pisklavý zvuk. Nejvíce to píská v místech, kde jsou tukové polštářky nejsilnější. Naopak, jako velmi přínosný vedlejší efekt řada klientů uvádí to, že pomáhá zmírnit či odstranit projevy celulitidy. Při zákroku totiž hlavice přístroje pracuje pod tlakem, takže během kavitace navíc zpevňuje a vyhlazuje kůži.

Po kavitaci následuje již výše zmíněná lymfodrenáž, která trvá opět 40 minut. Většinou se provádí pomocí navlečení nafukovacích kalhot. K rozproudění lymfy pak dochází jejich opětovným nafouknutím a vyfouknutím. V některých kosmetických salónech ale můžete absolvovat lymfatickou masáž prováděnou ručně, která je mnohdy lepší, účinnější a bezpečnější. Lymfatická masáž je důležitá pro odvedení všech toxinů z těla. Přitom je ale nutné si uvědomit, že ne všechny kilogramy, které jste kavitací ztratily, jsou pouze tuky. Hubnutí je do jisté míry zapříčiněno i ztrátou vody.

Po ošetření pak dojde ještě na opětovné měření. Zpravidla lze zpozorovat okamžitý úbytek v rozmezí 1 – 1,5 centimetru, avšak tělo bude tuk vyplavovat ještě po dobu minimálně 14 dnů, takže k dalším úbytkům rozhodně dojde. Abyste vyplavení tuku co nejvíce podpořili, je nutné zvýšit pitný režim na tři litry denně. Pijte nejlépe obyčejnou vodu, alkoholu a sladkým nápojům se vyhýbejte. Stejně tak je dobré omezit v jídelníčku tučná jídla, abyste do těla nepřidávali další zbytečný tuk.

Na kavitační liposukci nesmí:

  • lidé, kteří mají problémy se srdcem, křečovými žilami, vysokým krevním tlakem
  • lidé s kovovými implantáty v těle
  • lidé, kteří trpí epilepsií či onkologickým onemocněním
  • těhotné ani kojící ženy
  • lidé s nemocemi jater a ledvin
  • lidé s onemocněním kůže v místě, kde má být kavitace prováděna

Kavitační liposukce je vhodná pro ženy i muže. V kosmetickém salonu vám ošetří téměř každé místo, o kterém jste přesvědčeni, že potřebuje zhubnout. Zatímco muži se zaměřují především na břicho, ženy trápí i další partie – boky, stehna, paže. Aby byl výsledek co nejlepší, doporučují se minimálně tři návštěvy. Přitom jedno ošetření pomocí kavitace stojí přibližně kolem tisícovky. Avšak žádné zázraky nečekejte, bez zdravé stravy a pravidelného pohybu nikdy natrvalo nezhubnete.  

Autor: Hana S.

Jmenuji se Hanka a zdravý životní styl je pro mne reálným způsobem života. Cítím se tak mnohem lépe a plná energie. Byla jsem biohackerka ještě dávno před tím, než tento termín vůbec vznikl. Sama na sobě zkouším, co je pro mé tělo nejlepší a své poznatky se snažím předat dál prostřednictvím hodnotných článků. Psaným textem tvořím kvalitní obsah také jiných webových stránek (kontakt). Mám ráda dobrou kávu, pozitivní lidi, toulky přírodou, jízdu na kole a relaxaci při józe.

přečtěte si také

Banánová dieta pomáhá při hubnutí: A vůbec nemusíte jíst jenom banány!

Máte rádi banány? A víte, že vám mohou pomoci i s hubnutím? Vůbec se jim …

Napsat komentář