Zapomeňte na staré známé sendviče se sýrem a uzeninou, a vyzkoušejte pro změnu něco úplně jiného. Kombinace lososa a avokáda je naprosto dokonalá! A navíc také zdravá. Avokádo dodá tělu nezbytné přírodní tuky a malý kousek lososa stačí na doplnění …
Přečíst více »Sýrová roláda z plátkového sýra: Delikatesa studené kuchyně
Sýrová roláda je velmi efektní výrobek studené kuchyně, se kterým si hravě poradí i nezkušené hospodyňky. Hodí se zejména jako pohoštění pro slavnostnější příležitosti. Sýrová roláda je nádhernou ozdobou studených nářezových mís a nebo studeného bufetu, případně ji můžete rovnou …
Přečíst více »Vynikající tvarohová bábovka jako od babičky
Originálních receptů na bábovku je spoustu, v každé rodině se peče jinak. Ovšem ta nejlepší bábovka je vždycky ta, kterou peče naše maminka nebo babička. Často si od dětství přesně pamatujete její chuť a vůni, a když ji potom jako …
Přečíst více »Nejlepší recept na obložené chlebíčky s uherákem
Konečně se vrátily! Kdo? No přeci naše české obložené chlebíčky. Jsou doslova světovým unikátem, nikde jinde v žádné světové gastronomii je nenajdete. Obyčejný obložený chlebíček je specialitou české kuchyně, opět se objevují na pultech obchodů nádherně vyskládané v řadě. Chlebíček …
Přečíst více »Domácí nutela: Poctivá pomazánka s oříšky a kakaem
Postavte si na stůl sklenici nutely a zkuste odolat její opojné sladké chuti. Začnete jednou malou lžičkou, dvěma, a za chvíli budete stejně vyškrabovat poslední zbytky ze dna. Namazaná na bílém pečivu a nebo palačinkách prostě nemá chybu. Trpíte-li závislostí …
Přečíst více »Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé
Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …
Přečíst více »Dejte si shake s čokoládou a arašídovým máslem
Občas se mi stane, že mám chuť na něco dobrého, sladkého a vlastně ani nevím, co by to konkrétně mělo být. V poslední době tak trochu ujíždím na smoothie, tekutá strava mi prostě vyhovuje. Do mixéru vložím co mám po …
Přečíst více »Zkuste výborná jablka v županu. Jsou jedinečná!
Znáte to, děti pořád honí mlsná a ta moje malá cácorka není výjimkou. Včera jsme strávili nádherný den na lyžovačce, proto jsem na večeři ohřála jen klasickou hustou zelňačku (nejlepší je den proleželá) s domácím chlebem. V mžiku se po …
Přečíst více »Snídaně na zahřátí: Fermentovaná ovesná kaše
Rychlejší snídani neznám, a proto si klasickou fermentovanou ovesnou kaši připravuji k snídani především ve dnech, kdy po ránu nestíhám. Její příprava zabere jen pár minut času. Zvláště v těchto mrazivých dnech po chladné noci krásně zahřeje, dodá tělu potřebné …
Přečíst více »Rukola nepatří jen do salátu. Co s ní můžete ještě vykouzlit?
Rukola už dávno není jen výsadou italské, řecké a francouzské kuchyně, své příznivce si našla také u nás. Její střapaté listy, které se nápadně podobají listům pampelišky, mohou na první pohled u někoho vzbuzovat nedůvěru. Není se však čeho obávat. …
Přečíst více »