Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …
Přečíst více »Dejte si shake s čokoládou a arašídovým máslem
Občas se mi stane, že mám chuť na něco dobrého, sladkého a vlastně ani nevím, co by to konkrétně mělo být. V poslední době tak trochu ujíždím na smoothie, tekutá strava mi prostě vyhovuje. Do mixéru vložím co mám po …
Přečíst více »Snídaně na zahřátí: Fermentovaná ovesná kaše
Rychlejší snídani neznám, a proto si klasickou fermentovanou ovesnou kaši připravuji k snídani především ve dnech, kdy po ránu nestíhám. Její příprava zabere jen pár minut času. Zvláště v těchto mrazivých dnech po chladné noci krásně zahřeje, dodá tělu potřebné …
Přečíst více »Rukola nepatří jen do salátu. Co s ní můžete ještě vykouzlit?
Rukola už dávno není jen výsadou italské, řecké a francouzské kuchyně, své příznivce si našla také u nás. Její střapaté listy, které se nápadně podobají listům pampelišky, mohou na první pohled u někoho vzbuzovat nedůvěru. Není se však čeho obávat. …
Přečíst více »Zdravá snídaně při hubnutí: Recepty, které chutnají
Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ. Víte ale, jak po ránu rozproudit metabolismus a připravit vaše tělo na celodenní pracovní výkon? Snídaně a hubnutí jde spolu ruku v ruce, ani jedno se neobejde bez druhého. Chcete-li hubnout, musíte …
Přečíst více »Matcha tea: Skvělé recepty pro štíhlou linii
Už jste někdy ochutnali zelenou bábovku, zelené vánoční cukroví nebo zelený cheesecake? Pokud ano, pak jistě víte, že smaragdově zelenou barvu těchto pokrmů způsobuje obyčejný zelený čaj. Jak je to možné? No, není zelený čaj jako zelený čaj, máme na …
Přečíst více »Pečený čaj: Každá variace má jinou chuť i vůni
Pečený čaj dělávaly už naše babičky a není jediný důvod k tomu, proč si tento lahodný nápoj nedopřát i nyní. Pít jej můžete v kteroukoli roční dobu, v zimě krásně zahřeje, v létě s několika kostkami ledu nádherně osvěží. Pečený …
Přečíst více »Avokádo zajistí zdravé tuky v jídelníčku. Jak ho jíst?
Avokádo už dávno nepatří mezi exotické luxusní potraviny, najdeme ho běžně v každém supermarketu. Lahodné ovoce s oříškovo máslovou chutí právem náleží do zdravého jídelníčku. Díky nízkému obsahu vody a vysokému podílu přírodních tuků je avokádo považováno za jeden z …
Přečíst více »Podzim si žádá dýni na talíř: Co chutného z ní připravit?
Dýně všech možných tvarů a velikostí právě nyní zaplavují obchody i farmářská tržiště a mezi jinými druhy zeleniny je absolutně nelze přehlédnout. Skvěle se hodí do sychravých podzimních dní, nejenže zahřejí naše tělo, ale navíc jsou velmi zdravé a obsahují …
Přečíst více »