Přepuštěné máslo nebo také ghí (ghee) si vás získá hned napoprvé. Oproti klasickému máslu má nejen vynikající chuť, ale i několik výhod. V Indii je ghí jako nedílná součást ajurvédské medicíny označováno za elixír života. Avšak ani v našich končinách …
Přečíst více »Recept: Nejlepší domácí housky na hamburgery. S nimi dozajista uspějete
Domácí housky dovedou hamburger k naprosté dokonalosti. Bez nich to prostě není ono! Můžete mít sebelepší hovězí, křupavou zeleninu, vypečenou slaninu, karamelizovanou cibulku, famózní omáčku… To prostě nestačí. Obyčejná houska z obchodu dokáže jedinečný zážitek z pořádného hamburgeru pěkně pokazit. …
Přečíst více »Jak vyrobit domácí máslo? Úplně jednoduše za pár minut
Domácí máslo je prostě domácí máslo, bez debat. Nedá se absolutně srovnat s bezejmennou kostkou ze supermarketu. Děsí vás představa urputné práce při stloukání másla v máselnici? Tak to prováděly mnohé generace před námi. Doba pokročila, dnes si vyrobíte máslo …
Přečíst více »Vynikající tvarohová bábovka jako od babičky
Originálních receptů na bábovku je spoustu, v každé rodině se peče jinak. Ovšem ta nejlepší bábovka je vždycky ta, kterou peče naše maminka nebo babička. Často si od dětství přesně pamatujete její chuť a vůni, a když ji potom jako …
Přečíst více »Domácí nutela: Poctivá pomazánka s oříšky a kakaem
Postavte si na stůl sklenici nutely a zkuste odolat její opojné sladké chuti. Začnete jednou malou lžičkou, dvěma, a za chvíli budete stejně vyškrabovat poslední zbytky ze dna. Namazaná na bílém pečivu a nebo palačinkách prostě nemá chybu. Trpíte-li závislostí …
Přečíst více »Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé
Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …
Přečíst více »Dejte si shake s čokoládou a arašídovým máslem
Občas se mi stane, že mám chuť na něco dobrého, sladkého a vlastně ani nevím, co by to konkrétně mělo být. V poslední době tak trochu ujíždím na smoothie, tekutá strava mi prostě vyhovuje. Do mixéru vložím co mám po …
Přečíst více »Snídaně na zahřátí: Fermentovaná ovesná kaše
Rychlejší snídani neznám, a proto si klasickou fermentovanou ovesnou kaši připravuji k snídani především ve dnech, kdy po ránu nestíhám. Její příprava zabere jen pár minut času. Zvláště v těchto mrazivých dnech po chladné noci krásně zahřeje, dodá tělu potřebné …
Přečíst více »Zdravá snídaně při hubnutí: Recepty, které chutnají
Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ. Víte ale, jak po ránu rozproudit metabolismus a připravit vaše tělo na celodenní pracovní výkon? Snídaně a hubnutí jde spolu ruku v ruce, ani jedno se neobejde bez druhého. Chcete-li hubnout, musíte …
Přečíst více »