Proteinové sušenky s arašídovým máslem. Těm neodoláte!

Proteinové sušenky peču velmi ráda. Jsou zdravé a kdykoli přijdou k chuti. Jako malá svačina během dne úplně ideální. Proto je mám také neustále v zásobě. Dodají energii, zasytí a posílí. Přitom nemusíte mít vůbec obavy o štíhlou linii. Takové zdravé mlsání pro chvíle pohody. Domácí proteinové sušenky jsou plné přírodních ingrediencí, úplně jiné, než ty z obchodu. Receptů na ně existuje spoustu, ale já mám jeden v oblibě a toho se držím. Je totiž velmi jednoduchý. Pojďme na to.

Proteinové sušenky se ideálně hodí k svačině / foto: archiv autorky

 

Proteinové sušenky s arašídovým máslem

Máte doma proteinový prášek a přemýšlíte, kde všude ho využít? Proteinový prášek neslouží jen k přípravě nápojů, ale také ho můžete bez obav použít v různých receptech. Protein totiž dokáže nahradit obyčejnou mouku a částečně i cukr. Ale pozor, vždy doplňujte proteinový prášek současně jiným druhem mouky (třeba špaldovou, kokosovou, mandlovou, atd.). Kdybyste v receptu nahradili mouku stejným množstvím proteinu, jídlo by bylo příliš tuhé a vůbec ne dobré. Já dávám přibližně půl na půl.

Dlouho jsem hledala recept na opravdu dobré proteinové sušenky. Jsou neskutečně variabilní, takže vždy máte možnost vyladit výslednou chuť tak, aby vám přesně pasovala. A to vidím jako velkou výhodu. Pokaždé pak mohou chutnat trochu jinak. Já do nich ráda přidávám kousky čokolády. Když se do sušenky zakousnete, čokoládová chuť se pěkně rozplyne na jazyku. 

Moc dobré zdravé mlsání s chutí čokolády / foto: archiv autorky

 

U těchto sušenek s arašídovým máslem jsem použila mouku kokosovou, zkoušela jsem jednou špaldovou, ale není to ono. Proto, co se týče mouky, doporučuji tedy vyloženě mouku kokosovou

Chcete-li mít nejen chutné, ale i výživově hodnotné sušenky, sáhněte vždy po kvalitních surovinách. Jen tak budete mít jistotu, že dáváte svému tělu potřebné živiny, které posílí vaše zdraví. Proteinové sušenky s arašídovým máslem jsou jeden ze způsobů, jak dostat do těla potřebné bílkoviny, zdravé tuky, vlákninu, vitamíny a minerály. Upečené jsou jedna dvě.

 

Budete potřebovat:

Postup:

  1. Všechny suroviny odměříme a dáme do mísy. Zalijeme rostlinným mlékem a zpracujeme těsto. Množství mléka se řídí savostí mouky či proteinu, takže pokud vám připadá těsto příliš tuhé, přidejte další lžíci mléka. 
  2. Z těsta tvoříme rukou kuličky a klademe na plech na pečící papír. Kuličky na plechu rozmáčkneme dokulata na sušenku a vložíme do trouby.
  3. Pečeme asi 8 minut na 170°C. Hotové sušenky necháme vychladnout na kuchyňské mřížce a můžeme podávat.
  4. Skladuji v uzavřené krabičce v lednici, kde vydrží několik dní. 

Dobrou chuť!

Tescoma Plech na pečení / foto: 4home.cz

TIP: Tescoma Plech na pečení DELÍCIA (41 x 27 cm) – vhodné pro pečení sladkých i slaných pokrmů.

Plech je opatřen vysoce odolným antiadhézním povlakem, který zabraňuje připalování.

Možno použít použít do každé trouby (elektrické, horkovzdušné, plynové). Snadný na údržbu. 

Koupit v e-shopu >>

 

Autor: Hana S.

Jmenuji se Hanka a je mi 25 let. Jsem copywriterka a o zdravý životní styl se zajímám již několik let. Prostřednictvím blogových článků se snažím ostatní inspirovat k tomu, aby více pečovali o své zdraví a jedli kvalitní, vyvážená a především chutná jídla. S úsměvem na tváři experimentuju v kuchyni, nadšeně píšu a fotím. Miluju kvalitní kávu, pozitivní lidi, toulky přírodou a relaxaci při józe.

přečtěte si také

Maková bábovka s citronovou polevou: Už jste ji někdy měli?

Každá bábovka u nás mizí rychlostí blesku. Stačí jen položit na stůl. A nemusím ji …

Napsat komentář