Podle štítku: dezert

Dezert – francouzsky desservir, což znamená uklidit ze stolu – je obecný výraz používaný pro poslední jídlo. Je to zakončení celého menu. I když se v současné době dezert podává i mimo hlavní obědové jídlo (například jako svačinka, ke kávě, k pohoštění návštěvy a podobně), má vždy formu sladkého pokrmu. Je to malá porce sladkosti – moučníku, zákusku, dortu, ale klidně i pudinku či zmrzliny, nebo nějakým způsobem upraveného ovoce.

Makronky, které se zaručeně povedou

Pestrobarevné makronky jsou úžasný minidezert. Pokud víte, kam pro ně do cukrářství vyrazit, je to výhra. Lahodné makronky si ale můžete připravit i sami doma. Jen se připravte na to, že to s nimi nebude tak jednoduché. Přesto se jich …

Přečíst více »

Recept: Tartaletky s mascarpone krémem

Tartaletky okouzlí každého, kdo na něj jen okem pohlédne. Křehké linecké těsto naplněné úžasně jemným krémem vanilkové chuti a navrch čerstvé ovoce. Co může být lepšího? Tento svěží dezert chutná celé mojí rodině a když přijde návštěva, úspěch je stoprocentně …

Přečíst více »