Podle štítku: máslo

Máslo jako oblíbený mléčný výrobek a patří mezi základní suroviny české kuchyně. Máslo je tvořeno smetanou s vyšším obsahem kvalitního mléčného tuku, která se šlehá. Smetana postupně mění konzistenci na šlehačku a dále se nadýchaná směs začne roztékat. Šlehání pokračuje a v hmotě se začnou vytvářet malé hrudky – máslo se sráží (stlouká). Hutná hmota se poté nechá ztuhnout v chladu. Máslo je vhodné na vaření i smažení, i třeba k namazání na pečivo. Lze také dochucovat cukrem, kakaem, ořechy a podobně – a tvořit máslové krémy, nebo dochucovat bylinkami a vyrábět chutné pomazánky.

Plněné ořechy: Nejlepší vánoční cukroví mojí babičky

Plněné ořechy patří mezi nejlepší tradiční české vánoční cukroví. Nejenže napodobují tvar vlašských ořechů, ale po oříškách také chutnají. Křehké půlky ořechů upečené z ořechového těsta spojené máslovým krémem s další várkou mletých ořechů vytváří dohromady úžasnou symfonii chutí. Přitom …

Přečíst více »