Podle štítku: ořechy

Ořechy jsou především suché plody – semena, která tvoří významný výživový celek nutričních látek. Obsahují rostlinné oleje (nenasycené mastné kyseliny), proteiny, vlákninu, řadu vitaminů a minerálů. Ořechy je možné zpracovávat k výrobě másla, krému, je možné je konzumovat syrové, pražené, jako dochucovadlo i ke zdobení. Mezi nejznámější ořechy lze řadit mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, arašídy, kešu, piniové oříšky, para ořechy, makadamové ořechy a mnohé další.

Dhal z červené čočky uvaříte rychle v jednom hrnci

Tradiční indický dhal patří k velmi oblíbeným pokrmům. Indická kuchyně zaujme svým typickým aromatickým kořením, které jídlům dodá nádhernou barvu a lahodnou vůni. Základní surovinou v receptech jsou především luštěniny, pro něž existuje hindský výraz dhal. Podle místních zvyklostí může …

Přečíst více »