Podle štítku: ořechy

Ořechy jsou především suché plody – semena, která tvoří významný výživový celek nutričních látek. Obsahují rostlinné oleje (nenasycené mastné kyseliny), proteiny, vlákninu, řadu vitaminů a minerálů. Ořechy je možné zpracovávat k výrobě másla, krému, je možné je konzumovat syrové, pražené, jako dochucovadlo i ke zdobení. Mezi nejznámější ořechy lze řadit mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, arašídy, kešu, piniové oříšky, para ořechy, makadamové ořechy a mnohé další.

Olej z lískových ořechů – recenze

Každý jistě zná lískové oříšky. Jsou součástí různých zdravých dezertů, čokolády, zmrzliny, raw cukroví a nebo dobře poslouží třeba i jako zobání k televizi. Málokdo už ale ví, že z plodů lísky seté se vyrábí také lískový olej, který se …

Přečíst více »

Makadamiový olej – recenze

Makadamiový nebo také makadamový olej v našich zeměpisných končinách není příliš známý, proto stojí většinou v pozadí jiných exotických olejů. A to je právě škoda. Tento mimořádně cenný a účinný rostlinný olej lze připodobnit například k oleji arganovému. Uplatní se …

Přečíst více »

Arašídový olej – recenze

Arašídový olej patří mezi nejzdravější tuky a je neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně. Nádherně voní a na jazyku zanechává chuť burských oříšků. Vyrábí se z rozdrcených plodů podzemnice olejné, které jistě znáte pod pojmem arašídy nebo také buráky. Arašídový olej lisovaný …

Přečíst více »