Podle štítku: vejce

Vejce je tvořeno skořápkou, blankou, bílkem a žloutkem. Z potravinářského hlediska se jedná o významný zdroj živin. Vejce obsahuje živočišné bílkoviny, tuk, minerální látky, vitamíny A, D, E, K a B2. Konzumuje se uvařené, míchané, smažené, je často součástí směsí na výrobu těsta, kterým dává lehkost a kyprost. Vejce se pro svou konzistenci požívá i jako pojivo, zahušťuje polévky či omáčky. Dobře chutná se zeleninovými a bramborovými pokrmy a podobně.

Jak zhubnout bez masa? Takhle…

Naprosté vyloučení masa z jídelníčku neznamená, že automaticky zhubnete. Pokud jinak  na talíři zůstane vše při starém, fungovat to nebude. Přesto ale za určitých podmínek může přijít očekávaný efekt. Chcete prozradit, co má společného rostlinná strava s hubnutím? Vyloučení masa …

Přečíst více »

Ranní smoothie na budování svalstva – recept

Usilujete o krásnou svalnatou postavu? Nemusíte zrovna patřit mezi fitness nadšence, kteří jsou v posilovně jako doma, ale pevné tělo s ladnými křivkami jistě posílí vaše sebevědomí. Aby svaly dobře rostly, potřebují mít dostatek bílkovin. A právě ty jim musíte …

Přečíst více »

Proč si dávat vejce k snídani?

Jak vypadá vaše běžná snídaně? Koláč nebo kobliha, v lepším případě chleba s máslem, rohlík se salámem, ovocný jogurt, slazené cereálie,… a tak bychom mohli pokračovat. Někdo do sebe kopne jenom šálek kávy a utíká za denními povinnostmi. Za hodinu …

Přečíst více »

Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé

Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …

Přečíst více »