Zapomeňte na staré známé sendviče se sýrem a uzeninou, a vyzkoušejte pro změnu něco úplně jiného. Kombinace lososa a avokáda je naprosto dokonalá! A navíc také zdravá. Avokádo dodá tělu nezbytné přírodní tuky a malý kousek lososa stačí na doplnění …
Přečíst více »Domácí máslová veka: Lepší chlebíčky jste vážně nejedli
Obložené chlebíčky jsou klasika české kuchyně. Neznám snad nikoho, kdo by je neměl rád. Se šunkou, vejcem, pomazánkou, bramborovým salátem,… Žádné slavnostní pohoštění se bez nich neobejde. Základem chlebíčku je ale dobrá veka. A právě té se žádná kupovaná absolutně …
Přečíst více »Ořechová granola s brusinkami: Při pečení voní celou kuchyní
Kdo by neznal granolu. Já ji mám mnohem raději než obyčejné müsli. Víte proč? Pěkně totiž křupe, krásně voní a její chuť je dovedena k naprosté dokonalosti. Když si ji upečete sami doma, dáte si do ní jen to, co …
Přečíst více »Laskonky plněné karamelovým krémem jsou naprosto dokonalé
Laskonky patří do klasické nabídky téměř každé cukrárny. Křehký zákusek plněný lahodným krémem se jen rozplývá na jazyku. Když upečete laskonky menší velikosti, můžete mít další druh vánočního cukroví. Někdo vyrábí laskonky z ořechů, jiný z kokosu. Každá varianta má …
Přečíst více »Išelské cukroví: Nejlepší recept, který pochází z naší staré rodinné kuchařky
Išelské cukroví nesmí o Vánocích chybět podobně jako vanilkové rohlíčky, nebo linecká kolečka. Nádherně se vyjímá na slavnostně nazdobeném podnose a chutná naprosto božsky. Není divu, že ze stolu mizí vždy jako první. U nás doma se na išelské cukroví …
Přečíst více »Šunkové rolky s křenem v aspiku: Skvěle doplní slavnostní hostinu
Šunková rolka, nebo chcete-li závitek, je klasický výrobek studené kuchyně. Dříve jste rolku v aspiku koupili v každém lahůdkářství, dnes je tak trochu považována za retro specialitu. Doma ji už sice připravuje málokdo, ale není jediný důvod ji zcela opomíjet. …
Přečíst více »Šlehaná niva s máslem: Výtečně se hodí na chlebíčky a jednohubky
Niva je skvělou surovinou pro studenou kuchyni. Její delikátní osobitá chuť nachází využití v celé řadě receptů. Často se kombinuje s červenou paprikou, česnekem či vlašskými ořechy. Niva vyšlehaná do jemné pěny se výtečně hodí na chlebíčky nebo jednohubky. Při …
Přečíst více »Zapečená ovesná kaše: Zkuste ji s jablky, oříšky a skořicí
Zase kaše? Ale kdepak, tentokrát to bude úplně něco jiného. Zkusíme její zapečenou variantu. Pečená kaše z ovesných vloček dokáže posunout vaši snídani přímo do nebeských výšin. A nejen ji. Svou konzistencí připomíná lahodný koláč, což dává podnět k dalším …
Přečíst více »Obložené vejce: Chutí připomíná klasický domácí chlebíček
Obložené vejce působí jako zdánlivě běžný výrobek studené kuchyně. Koupíte ho sice v každém lahůdkářství, ale domácí je prostě domácí. Tomu se nic nevyrovná. Ideální rychlá večeře, nebo svačina. Obložené vejce je vlastně takový chlebíček do misky. Chybí mu jen …
Přečíst více »Mug cake s banánem: Udělejte si rychlou snídani do hrnečku
Znáte mug cake? Je to taková zdravá rychlovka. V podstatě nejde o nic jiného, než o hrníčkový dortík. Hotový je za pár minut. Můžete ho jíst lžičkou rovnou z hrnečku, nebo vyklopit na talíř jako malou bábovičku. Mug cake jde …
Přečíst více »